Babenco - Tell Me When I Die

Bárbara Paz, 2019

“Jeg har allerede gennemlevet min død. Alt, hvad der resterer, er at få lavet en film om det."

Sådan udtalte den brasilianske instruktør Héctor Babenco, da han indså, at han ikke havde meget tid tilbage at leve i. Héctor Babenco er en af Sydamerikas største filminstruktører (mest kendt for 'Carandiru', 'Pixote' og 'Edderkoppekvindens kys'). Han blev allerede diagnosticeret med kræft i en alder af 38, hvor lægerne gav ham seks måneder at løbe på. Men han levede videre og producerede film, til han fyldte 70 år.

'Babenco – Tell Me When I Die' er en allersidste rulle, en dokumentar om dødsprocessen og en slags manifest og kærlighedserklæring til livet og filmmediet.

Filmen indledes oplagt med Radioheads smukke 'Exit Music for a Film' og er en livsbekræftende rejse gennem Babencos lange karriere med filmklip, barndomsminder, scener fra fængslet, drømme og sanselige selvrefleksioner.

Den er filmet i sort/hvid, men sprudler af så meget kærlighed til livet og filmkunsten, at billederne næsten fremstår i farver. Babencos stemme er beroligende blød at lytte til, og han lader os komme helt tæt ind på livet i den sidste skrøbelige tid.

Filmen er instrueret af Babencos unge kone, Bárbara Paz, som også er skuespillerinde og bl.a. danser for ham i vital og undersmuk scene. Derudover optræder Willem Dafoe i rekonstruerede scener som den døende Babenco, der bruger en iltmaske som saxofon i hospitalssengen. En scene, der i sig selv grund nok til at se denne smukke og rørende hyldest til livet.


Medvirkende: Hector Babenco, Regina Braga, Willem Dafoe
Original titel: Babenco: Alguém Tem que Ouvir o Coração e Dizer Parou
Instruktør: Bárbara Paz
Brasilien, 2019
DCP, 75 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Latinamerikansk festival 2021

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>