Kubo – den modige samurai

Travis Knight, 2016

”Mit navn er Kubo. For det meste passer jeg min mor. Jeg bruger magien til at fortælle historier. Hvis I skal blinke, så gør det nu. Historier om store slag, krigere og uhyrer. Men jeg havde ingen anelse om, at mine historier faktisk var sande…”

Hver dag tager Kubo ind til byen for at fortælle om de gamle samuraier, bl.a. ved at bruge magi til at lave levende origami-figurer af papir. Men da han en mørk nat opdager, at de mange historier er sande, ser verden pludselig helt anderledes ud. Kubo må begive sig ud på en farefuld færd for at finde sin fars gamle rustning. Heldigvis flankeres han af en kløgtig abe og en samurai-bille, der vist nok var menneske engang.

Produktionsselskabet Laika har tidligere stået bag fascinerende og mørke fortællinger som ’ParaNorman’ og ’Coraline’. ’Kubo – den modige samurai’ er et sprællevende bevis på, at stop motion-genren lever i bedste velgående, og til enhver tid kan give de computeranimerede film sværdkamp til stregen. Med dansk tale. Anbefales fra 7 år.


Medvirkende: Danske stemmer: Carl-Emil Lohmann, Alexandre Villaume, Trine Appel, Vigga Bro, Stig Hoffmeyer
Original titel: Kubo and the Two Strings
Instruktør: Travis Knight
USA, 2016
DCP, 101 min.
Dansk tale
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Datoer

Film i serien – Animationsperler

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>