Mamá, mamá, mamá

Sol Berruezo Pichon-Riviére, 2020

"Tårer blænder mig. Jeg tror, jeg gerne vil forblive inde i den tåge og aldrig se igen. Jeg ønsker kun at se smukke ting. Det rolige vand. Mor, du lovede mig at sådan nogle ting ikke ville ske."

'Mamá Mamá Mamá' skildrer på smertelig og smuk vis både unge piger og modne kvinders styrke og sårbarhed over en sommer, hvor intet blev, som nogen havde regnet med.

På en sommerhustur drukner den 12-årige Cleos lillesøster i familiens svømmepøl. Sommerens idyl krakelerer, og tragedien efterlader familien i et stort tomrum. I en sorgfuld og smuk fortælling møder vi den afdøde piges kusiner og deres mødre i forskellige faser af sorgprocessen. Pigerne fremkalder den afdøde i poetiske drømmebilleder og søger bl.a. lindring gennem dagbogsskriblerier og i naturen, som vækker minder om en cinematisk kulisse med en nærmest Wes Anderson'sk stilisering og elegance.

Livet går dog videre, som det jo gør. Og sideløbende med familiens afsavn udspilles en coming of age-fortælling, hvor pigerne i familien, med små og nysgerrige skridt, går puberteten i møde. Instruktør Sol Berruezo Pichon-Riviére er med god ret blevet sammenlignet med landsmanden Lucrecia Martel, men der er også ekkoer af Sofia Coppolas 'The Virgin Suicides' i filmen.


Medvirkende: Agustina Milstein, Chloé Cherchyk, Camila Zolezzi
Instruktør: Sol Berruezo Pichon-Riviére
Argentina, 2020
DCP, 65 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Latinamerikansk festival 2021

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>