Mor og søn

Aleksandr Sokurov, 1997

"Ti minutter inde i filmen begyndte jeg at græde. Og jeg græd gennem resten af filmens 73 minutters varighed," skrev Independent-anmelderen Nick Cave om sit møde med 'Mor og søn'.

Filmen handler om døden, den smertefulde og uigenkaldelige død. Men sjældent er et farvel blevet indfanget med så stor respekt for afskedens tyngde, for det levede livs erfaring, der nu går tabt, og for den kærlighed, der nu mister sit objekt.

'Mor og søn' er en film om netop det: En døende mor og hendes sidste dag med den voksne søn. I en landejendom langt fra alfarvej. Han bærer hende på ryggen gennem landskabet. De taler om grunde til at leve og dø. "Det er så trist," siger moren. "Men du skal gennemleve alle de ting, jeg har udholdt." "Sov nu lidt," svarer sønnen.

Sokurov lægger en dennesidig skønhed til ligningen i form af Sturm und Drang-agtige landskaber, og han filtrerer kammerspillet med de forvrængende optikker, der er forblevet en signatur frem til Guldløve-vinderen 'Faust'.

BEMÆRK: Kopien er desværre ikke en 35mm, som annonceret på tryk, og heller ikke den skarpeste i filmhistorien – vi beklager.


Medvirkende: Aleksei Ananishnov, Gudrun Geyer
Original titel: Mat i syn
Instruktør: Aleksandr Sokurov
Rusland, Tyskland, 1997
Kendes ikke, 73 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>