The Summer Is Gone

Dalei Zhang, 2016

Filmen, som vandt priser for bedste spillefilm og bedste nye skuespiller ved Golden Horse Awards i Taiwan, er et nostalgisk drama i sort/hvid.

Vi er i det indre Mongoliet i 1990’erne. Den 12-årige dreng Xiaolei tilbringer en ubekymret sommerferie, mens de voksne har store problemer at slås med på grund af regeringens beslutning om at nedlægge statsejede firmaer – herunder det filmselskab, som Xiaoleis far er ansat i.

Med sin kærlighed til det store lærred minder filmen om ‘Mine aftener i Paradis’. Men også landsbyboernes enkle liv indtager en vigtig plads, og instruktøren Zhang Dalei understreger hermed en længsel efter et Kina, som ikke længere eksisterer.

Filmen afspejler Zhangs egen barndom, da hans far også arbejdede for et filmselskab i Hohhot – og, meget rammende, deler instruktøren og drengen det samme navn, bare i forskellige lille (’Xiao’) og stor (’Da’) udgaver. Han husker livet på landet som det var en drøm, i sublime og rolige skud der viser kærlighed for hvordan det var, inden den hurtige industrialisering fandt sted.


Medvirkende: Weiyi Kong, Chen Zhang
Original titel: Ba Yue
Instruktør: Dalei Zhang
Kina, 2016
DCP, 106 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kina under forandring

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>