Blinkende lygter - påske-special

Sæt punktum på påsken med gangsterkomedie-hittet ’Blinkende lygter’ søndag den 12. april – den perfekte aften at se eller gense den berømte puste æg-scene, hvor Torkild (Søren Pilmark) slår Hanne (Sofie Gråbøl) i gulvet efter at være blevet ydmyget af hende.

Sammen med sine barndomsvenner (Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaaes) har Torkild i årevis smuglet, stjålet og hælet sig gennem livet uden at nå de helt store højder. Ja, et allersidste kup skal afslutte en uglorværdig karriere og gøre ham gældsfri, så et nyt liv kan begynde. Men samme nat står han pludselig over for en alt for stor fristelse…

Plottet er herfra simpelt: En kuffert med fire millioner i kontanter, en sportstaske proppet med skarpladte håndvåben og så ellers fire gavflabe på overlevelsestur blandt eksistenser langt fra deres vante omgivelser, En lårklaskende morsom, sjældent velspillet actionfilm om fire kriminelle mænds venskab og deres udvikling fra hårdkogte stenbro-hustlere til socialt accepterede kroværter i det sønderjyske.
’Blinkende lygter’ fyldte biografsale landet over i 2000 og vandt publikumsprisen ved årets Robertuddeling. Vises nu i ny digital 20-års jubilæumskopi.

Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

Blinkende lygter

Instruktør: Anders Thomas Jensen

Sammen med sine barndomsvenner (Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaae) har Torkild (Søren Pilmark) i årevis smuglet, stjålet og hælet sig gennem livet uden at nå de helt store højder. Ja, et allersidste kup skal afslutte en uglorværdig karriere og gøre ham gældsfri, så et nyt liv kan begynde. Men samme nat står han pludselig over for en alt for stor fristelse…

Plottet er herfra simpelt: En kuffert med fire millioner i kontanter, en sportstaske proppet med skarpladte håndvåben og så ellers fire gavflabe på overlevelsestur blandt eksistenser langt fra deres vante omgivelser. En lårklaskende morsom, sjældent velspillet actionfilm om fire kriminelle mænds venskab og deres udvikling fra hårdkogte stenbro-hustlere til socialt accepterede kroværter i det sønderjyske.


Appearances: Søren Pilmark, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen

Original titel: Blinkende Lygter
Danmark, 2000
DCP, 109 min.
Dansk tale
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Søndag 12. april
21:30

Blinkende lygter - påske-special