Selvom Bob Fosse’s musical fra 1972 er en dyster film, er den dog spækket med mange skønne klassikere som ’Willkommen’, ’Two Ladies’, ’Money Money’ og ’Mein Herr’, som vi kender og kan synge med på.

Englænderen Brian Roberts (Michael York) ankommer til Berlin 1931 og lejer en lille lejlighed. Her møder han den promiskuøse, excentriske amerikaner Sally Bowles (Liza Minnelli), der lever af at synge og danse på Kit Kat Club. Brian, der er biseksuel, kommer tæt på både Sally og en rig, tysk playboy, mens nazismen stormer frem. ’Cabaret’ er et særstudie i glamour, løse håndled og stærke farver.

Sing along-veteranen Johanna Fridell vil denne aften i Cinemateket lede os kærligt gennem rejsen af sange og dekadence og sammen vil vi støve vores hukommelse og stemmebånd af i et fantastisk kor. Vi varmer op i vores Asta Bar, hvor aftenens speciale vil være ’GT on Ice’. Baren vil være åben fra kl. 19:00. Vi glæder os til at kunne sige willkommen. Billetpris: 95/65 kr. Kun køb, ingen reservation.

Cabaret

Instruktør: Bob Fosse

Bob Fosse formåede at genopfinde musicalgenren i denne genistreg af en film. Med inspiration fra Tyskland i 1930'erne - både fra maleren George Grosz og Brecht - skabte han et univers med udgangspunkt i Christopher Isherwoods blændende romanforlæg. John Kander og Fred Ebbs musik stammede overvejende fra scenemusicalen, og sangene får den definitive fortolkning af Liza Minnelli og Joel Grey. Hun danser med, under og på en stol og har vel aldrig været bedre.


Appearances: Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem, Joel Grey

USA, 1972
DCP, 123 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Køb billetter

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>