Dance Through the (Camera) LensBliv bevæget, berørt og fascineret, når CPH Stage og Cinemateket viser særligt udvalgte korte dansefilm produceret i Danmark og Norden i årene 2013-2022. Programmet giver et særligt indblik i, hvad der rører sig inden for den særlige kunstform, hvor koreografi er bindeleddet mellem danseren og filmmediet.

I programmet kan man opleve fem film, der balancerer mellem scenekunst, billedkunst og film, herunder sci-fi-danse-animationsfilmen ‘Skabelsen af Kentaur’ af Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg, der humoristisk skildrer dansernes proces under skabelsen af forestillingen ‘Kentaur’. Derudover verdenspremiere på den prisbelønnede kunstnerduo Rammatiks film ‘Eir’, der er en filmisk fortolkning af danseforestillingen Risin & Kellingin af Riva Dance Company fra Færøerne. Vi viser dansefilmen ‘Chest’, der er filmet på taget af en syv-etagers bygning i downtown Kairo i skyer af tåregas fra optøjer i gaderne, skabt af den koreografiske kunstner Nønne Mai Svalholm. Herudover den prisbelønnede eksperimentelle film ‘She’, hvor den kvindelige hovedpersons blik på sig selv afsløres i et A.I.-forhør skabt af filmskaberen Emil Dam Seidel og danser og koreograf Dorotea Saykaly. Og til slut viser vi ‘Fordi vi også er alt det, vi har mistet’, hvori kunstnertrioen Blue Tit Production viser to kvinder, der er langt ude i skoven uden tøj på og uden planer om nogensinde at tage det på igen.

Efter filmene inviteres publikum til en åben paneldebat omkring filmene, og hvordan vi oplever det koreografiske sprog som den primære fortælleform på lærredet. Panelet består bl.a. af filminstruktør Helle Pagter fra Blue Tit Production og Pontus Lidberg. Paneldebatten foregår på engelsk og vil vare ca. 50 min.

Programmet er kurateret af dansefilmkunstner Maia Elisabeth Sørensen i samarbejde med Cinemateket.

Maia Elisabeth Sørensen, dansefilmkunstner, og Lone N. Sardemann / Cinemateket.

Dance Through the (Camera) Lens

Instruktør: Diverse

‘Dance Through the (Camera) Lens’ er et kortfilmprogram bestående af dansefilmene ‘Skabelsen af Kentaur’ (Pontus Lidberg og Dansk Danseteater), ‘Eir’ (Rammatik), ‘Chest’ (Nønne Svalholm), ‘She’ (Emil Dam Seidel og Dorotea Saykaly) samt ‘Fordi vi også er alt det, vi har mistet’ (Blue Tit Production).Danmark, Færøerne, Sverige, 2013
DCP, 42 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Events juni

Aktuelle film i Cinemateket