En aften i selskab med Sonning-musikprismodtager Barbara Hannigan

Den fænomenale canadiske sangerinde og dirigent Barbara Hannigan er modtager af Léonie Sonnings Musikpris 2020, og to dage inden priskoncerten i DR Koncerthuset kan du møde hende til en filmaften i Cinemateket.

Barbara Hannigan vil svare på spørgsmål fra salen i forbindelse med, at Cinemateket viser to nyproducerede film om hendes kunstnerskab og ihærdige arbejde med unge talenter. Aftenenes moderator er Esben Tange, DR-redaktør for P2 Musik og bestyrelsesformand i Léonie Sonnings Musikfond.

Filmprogrammet vil bestå af to film om Hannigan. En kortfilm instrueret af hendes ægtefælle, den kendte franske skuespiller Mathieu Amalric, der skildrer Hannigans tidlige fascination af musik og følger hendes arbejde med Gershwins 'Girl Crazy' og Alban Bergs 'Lulu-suite', som hun begge vil synge og dirigere simultant ved priskoncerten. Desuden Maria Stodtmeiers timelange dokumentarfilm 'Taking Risks', hvor vi er med på sidelinjen, mens Barbara Hannigan forbereder sin første operaproduktion, Stravinskijs 'The Rake's Progress' med Göteborg Symfoniorkester og unge, professionelle sangere. De udvalgte sangere deltager alle i hendes Equilibrium-projekt – et mentorprogram, hun har skabt for talentfulde musikere i 2017.

Barbara Hannigan er født og opvokset i Waverley, Nova Scotia i Canada og uddannet på University of Toronto. Allerede som 17-årig sang Barbara Hannigan sin første verdenspremiere. Siden da har ny og nyere musik spillet en hovedrolle i hendes liv. Barbara Hannigan har siden 2011, foruden at være sanger, i stigende grad også virket som dirigent – og til tider begge dele simultant.

Léonie Sonnings Musikpris er blevet uddelt siden 1959, hvor komponisten Igor Stravinskij var den første prismodtager. Barbara Hannigan vil være den 8. sangerinde og den 16. dirigent til at modtage Sonnings Musikpris. Med prisen følger 100.000 euro.

Det samlede arrangement vil vare knap to timer og vil foregå på engelsk. Billetpris: 95/65 kr. (kun køb).

Lone Nielsen Sardemann, programredaktør / Cinemateket

Music is Music

Instruktør: Mathieu Amalric

En kortfilm instrueret af Barbara Hannigans ægtefælle, den kendte franske skuespiller Mathieu Amalric, der skildrer Hannigans tidlige fascination af musik og følger hendes arbejde med Gershwins 'Girl Crazy' og Alban Bergs 'Lulu-suite'.


Appearances: Barbara Hannigan

Frankrig, 2017
DCP, 21 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Taking Risks

Instruktør: Maria Stodtmeier

I Maria Stodtmeiers timelange dokumentarfilm 'Taking Risks' er vi med på sidelinjen, mens Barbara Hannigan forbereder sin første operaproduktion, Stravinskijs 'The Rake's Progress' med Göteborg Symfoniorkester og unge, professionelle sangere.


Appearances: Barbara Hannigan

Tyskland, 2019
ProRes File, 60 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Tirsdag 21. april
19:15

En aften i selskab med Sonning-musikprismodtager Barbara Hannigan