'First Man' med introduktion om månelandingen i 1969

Månelandingen i 1969 bliver sat i kulturelt og teknologisk perspektiv, når civilingeniør Finn Willadsen fra Dansk Selskab for Rumfartsforskning introducerer filmen, og besvarer spørgsmål efter visningen. Introduktionen varer ca. 30 min.

Den 20. juli 1969 landede astronauterne Buzz Aldrin og Neil Armstrong på Månens overflade, i 'Stilhedens hav'. Neil Armstrong steg ud af landingsfartøjet 'The Eagle' og blev det første menneske, der satte fod på Månens overflade.

Filmen 'First Man' handler om en af de vanskeligste missioner i menneskehedens historie, og om de store menneskelige omkostninger involveret. Filmen skildrer samtidig dramatiske episoder i Neil Armstrongs personlige liv - og ikke mindst hans engagement i både Apollo-projektet, Gemini-projektet og X-15 flyvningerne.

First Man

Instruktør: Damien Chazelle

Aldrig før har rumfart været genskabt så kropsnært og voldsomt. Metalkonstruktionen knager, brager og ryster rundt om astronauterne. Åbningsscenen, hvor Neil Armstrong testflyver på kanten af jordens atmosfære og konstant besvimer, er, ja, rystende. ‘First Man’ skal bare opleves i biografen. Også for det solide og smukke 60’er-tidsbillede og skildringen af den målrettede og fåmælte mands til tider problematiske familieliv.


Appearances: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler

USA, Japan, 2018
DCP, 141 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 11 år

Datoer

Film i serien – Fik du set det, du ville?