Kunstklubben: Camille Claudel introduceret af kritiker Trine Ross

Kom til kunsthistorisk foredrag, film - og start eventuelt med en lækker fransk coq-au-vin allerede kl. 17.00!

Camille Claudel blev født 1864 i en embedsmandsfamilie i den franske provins. 17 år gammel kommer hun til Paris og bliver elev hos billedhuggeren Auguste Rodin, og snart også hans muse og elskerinde.

Forholdet varer i 15 år, og de inspirerer og udfordrer hinanden i liv, kunst og kærlighed. I længden er bruddet dog uundgåeligt, da hun samtidig kæmper for sin eksistens som fri kvinde og kunstner. I 1913 bryder hun sammen, spærres inde på en sindssygeanstalt, hvor hun forbliver til sin død i 1943. Rollerne som Claudel og Rodin indtages af to af 80’ernes største franske skuespillernavne, Isabelle Adjani og Gérard Depardieu. Adjani modtog sin anden Oscar-nominering for sin præstation.

Kunstklubbens medtilrettelægger, kritiker og forfatter Trine Ross byder velkommen til filmen med et illustreret oplæg. Hun fortæller bl.a.: ”Camille Claudel var en vanvittig talentfuld skulptør. Men sidst i 1800-tallet var mulighederne for en kvindelig kunstner stærkt begrænsede, og det fik tragiske følger for den virtuose og frihedshungrende Claudel, der ikke blev anerkendt som den store kunstner, hun vitterligt var”.

Billetpris for film og oplæg: 100/70 kr.

EKSTRA: SÆRLIG CAMILLE-MENU I RESTAURANT SULT

Varm op til fransk kunstaften med en særmenu i SULT i Cinemateket i tidsrummet kl. 17.00-18.30:

Coq au vin (Løgismose-kylling i rødvin med røget bacon, perleløg og persille). Dessert: Creme bruleé. Samlet pris: 215 kr. Tilbuddet gælder kun denne dag,

Bestil bord online på sult.dk (anfør 'Camille' i kommentarfeltet) eller på tlf. 33 74 34 17 (sig 'Camille' ved bestilling). Vi tager forbehold for udsolgt, hvis du bestiller senere end to dage før.


Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

Camille Claudel

Instruktør: Bruno Nuytten

Camille Claudel blev født 1864 i en embedsmandsfamilie i den franske provins. 17 år gammel kommer hun til Paris og bliver elev hos den store billedhugger Auguste Rodin, og snart også hans muse og elskerinde. Deres forhold varer i 15 år, og de inspirerer og udfordrer hinanden i liv, kunst og kærlighed. I længden er bruddet dog uundgåeligt, da Camille Claudel samtidig kæmper for sin eksistens som fri kvinde og kunstner. I 1913 bryder hun sammen, spærres inde på en sindssygeanstalt, hvor hun forbliver til sin død i 1943. Rollerne som Claudel og Rodin indtages af to af 80’ernes allerstørste franske skuespillernavne, Isabelle Adjani og Gérard Depardieu. Adjani modtog sin anden Oscar-nominering for sin præstation.


Medvirkende: Isabelle Adjani, Gérard Depardieu, Madeleine Robinson, Alain Cuny

Frankrig, 1988
35mm, 175 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Events i september-oktober

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>