Pedro Costa og Fontainhas: Stemmer fra den anden side / CAFx - AFLYST

Kom til et unikt maraton-arrangement med Pedro Costa og hør om hans værker, der tager afsæt i Lissabons slumområde Fontainhas og dets beboere af narkomaner og kapverdiske immigranter.

Vi præsenterer to af seriens film i løbet af dagen, nemlig ’Colossal Youth’ og ’Vitalina Varela’. Før og efter filmvisningerne taler Pedro Costa og professor i urban sociologi AbdouMaliq Simone om filmenes tilblivelse, om tid og rum, kroppens politik, og det at skabe sig en tilværelse som immigrant og uønsket på kanten af det omgivende samfund. AbdouMaliq Simone er en markant tænker inden for kritiske urbane studier, han har boet mange år i Afrika og især forsket i migration og storbyernes marginaliserede.

Samlet billetpris: 250 kr. (200 kr. for medlemmer af Cinemateket samt gæster med gyldigt CAFx-armbånd). Arrangementet foregår på engelsk og varer i alt små 7 timer – fra kl. 14.00 til ca. 21.00.

Der er indlagt pause til spisning, men mad og drikke er ikke inkluderet i billetprisen. Se evt. www.sult.dk for forudbestilling.

Colossal Youth

Instruktør: Pedro Costa

I et adstadigt tempo følger Pedro Costa den pensionerede arbejder Ventura mens han vandrer rundt Lissabons slumkvarter Fontainhas, der er under nedrivning, og reciterer en hjerteskærende kærlighedserklæring til sin kone, der har forladt ham efter 34 års ægteskab. Vi møder også Vanda fra Costas tidligere film. Med sin smukke, visionære sammenvævning af enkle betragtninger og berusende billedkompositioner har hverdagen aldrig været mere vedkommende end i Costas tindrende portræt af Ventura og Vanda.


Appearances: Alberto 'Lento' Barros, Isabel Cardoso, Vanda Duarte

Original titel: Juventude em Marcha
Portugal, 2006
35mm, 155 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Vitalina Varela

Instruktør: Pedro Costa

Blodindsmurte lagener, skyggebelagte kroppe med foroverbøjede hoveder, koncentrerede blikke udi tomheden. Pedro Costa modtog velfortjent hovedprisen på sidste års Locarno filmfestival for dette ekstraordinære portræt af Vitalina Varela, en 55-årig kvinde fra Kap Verde, der ankommer til Lissabon efter sin mands død. ’Vitalina Varela’ er en fortsættelse og udvidelse af Costas filmiske skildring af Portugals spøgelser og lydløse stemmer.


Appearances: Vitalina Varela, Ventura, Manuel Tavares Almeida

Portugal, 2019
DCP, 124 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Lørdag 25. april
14:00

Pedro Costa og Fontainhas: Stemmer fra den anden side / CAFx - AFLYST