POW 2020: Afslutningsevent

Vi afslutter POW Festival 2020 med et støttearrangement. Denne aften giver stemme til de kvinder, der bliver udsat for vold og har søgt ly hos krisecentrene.

Vi runder aftenen og festivalen af med en mini-koncert.

Alle oplæg finder sted på dansk på scenen i Bio Carl - naturligvis under overholdelse af gældende corono-anvisninger.

POW afslutningsevent

Instruktør: Diverse

Vi afslutter POW Festival 2020 med et støttearrangement. Denne aften giver stemme til de kvinder, der bliver udsat for vold og har søgt ly hos krisecentrene.

Vi åbner med en tale ved Kamilla Bjørn Drøidal, direktør for LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre), om konsekvenserne af den mistænkeliggørelse, de voldsramte kvinder og kvindecentrene lige nu udsættes for i medierne.

Herudover er der forskellige kunst/kulturindslag, blandt andet læser Lisa Holmfjord op fra 'Døden er kun et øjeblik' og fortæller om sit arbejde med bogen.

Lina Hashim opfører uddrivelsesdansen fra hendes performance 'THE TOUCH', som for nyligt spillede på teatret Sort/Hvid. Den dansk-irakiske kunstner lader to danse flette sammen, Radh og Latmyia. Under dansen overskrider hun enhver fornuft og tilgår gennem trance et andet bevidsthedsniveau. Radh stammer fra Kawliya-folket, en rettighedsløs, etnisk minoritet i Irak, som typisk lever af at underholde med dans og musik for penge. Det er primært kvinderne, der arbejder, og de sælger ofte også sex. Dansen bliver betragtet som en ophidsende, seksuel dans. Danseren svinger sit hoved med sit blottede hår rundt og rundt og rundt. Det er ikke usædvanligt, at Radh fører til, at danseren besvimer undervejs. Latmyia er en religiøs sørgedans. Den kræver mange af de samme bevægelser og den samme selvudslettelse af danseren. Latmyia er en hellig dans for muslimer, der sørger – også den kan føre til bevidsthedstab.

Vi runder aftenen og festivalen af med en mini-koncert.Danmark, 2020
Kendes ikke, 90 min.
Dansk tale
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – POW - Power of Women Festival

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>