Sisters in Arms + debat

Caroline Fourest er en højt respekteret fransk journalist, dokumentarist og feministisk frontløber. Hun debuterer som spillefilmsinstruktør med ’Sisters in Arms’, en actionfyldt politisk film om en bataljon af kurdiske kvindelige krigere og internationale frivillige. Filmen har netop haft sin premiere i Frankrig.

Efter filmen vil instruktør Caroline Fourest fortælle om det journalistiske aspekt i spillefilms-universet og om nogle af de overvejelser, der ligger til grund for filmen. Talk’en vil foregå i biografsalen umiddelbart efter filmen, foregår på engelsk (med mulighed for dansk oversættelse) og varer ca. 20 min.

Efter arrangementet byder Copenhagen Kurdish Film Festival på forfriskninger i Asta Bar - hvor de besøgende vil have mulighed for at tale videre med Fourest. Arrangementet i baren slutter kl 19.30.

Bemærk: Ændret visningstidspunkt. Filmen 'Sisters in Arms' vises IKKE den 4. marts som tidligere annonceret, men den 5. marts.

Sisters in Arms

Instruktør: Caroline Fourest

Inspireret af virkelige begivenheder fortæller ’Girls in Arms’ historien om Zara, en ung Ezidi-kvinde, der bliver kidnappet og solgt som en sexslave til en IS-kriger. Zara formår at flygte og slutter sig i de kurdiske bjerge til en bataljon af frygtløse kvinder fra hele verden kaldet ’Snake Brigade’. Gennem sin rejse knytter Zara sig til andre kvinder, såsom den omsorgsfulde Lina, der tager Zara under sine vinger, en spunky fransk-algerisk kvinde ved navn Kenza, den religiøse afroamerikaner Clarisse med kælenavnet ’American Sniper’ og Yael, en fransk-israeler, der tiltræder truppen som sygeplejerske.


Appearances: Dilan Gwyn, Amira Casar, Camélia Jordana

Original titel: Soeurs d'armes
Frankrig, Italien, Belgien, 2019
DCP, 112 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kurdisk Filmfestival 2020