‘Suspended Wives’ + talk v. Sherin Khankan

‘Suspended Wives’ introduceres den 10. september af imam Sherin Khankan med efterfølgende debat.

Sherin Khankan er dansk imam, forfatter, religionssociolog, ngo-direktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Hun er bl.a. stifter af organisationerne Forum for Kritiske Muslimer og Exitcirklen - veje ud af psykisk vold. Sherin Khankan er også cand.mag. i religionssociologi og filosofi med speciale i islamisk aktivisme og sufisme i Syrien.

Introduktion og samtale foregår på dansk og varer i alt 30 minutter. Moderator: Saer El-Jaichi, islamforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor han forsker inden for feltet global sikkerhed og verdenssyn.

Suspended Wives

Instruktør: Merieme Addou

De marokkanske kvinder Ghita, Latifa og Karima har hver især besluttet sig for, at de vil skilles fra deres ægtemænd. Mændene er for længst forduftet, og ingen ved hvorhen. Fælles for kvinderne er ønsket om at høre deres navn blive kaldt over radioen – det er nemlig det sidste skridt i en lang og svær skilsmisseproces; et, der symboliserer frihed fra ægtemanden og systemet.

Vi bliver taget ind i en verden med massive kønsstereotyper og uretfærdighed, mens vi kommer tæt på kvinderne og deres retssager. Og alligevel, takket være disse livsduelige kvinder, rummer ’Suspended Wives’ en kærlighed, som flyder ud gennem lærredet med en duft af mynte og krydderier.

’Suspended Wives’ er en dokumentarfilm, som viser sprækkerne i det marokkanske retssystem – og om skæv forventningsafstemning. Langsomt bevæger vi os fra intime samtaler mellem kvinderne til mændenes forestillinger om ægteskab – og så videre hen i advokatens kontor, som mest af alt ligner et efterladt redskabsskur.

’Suspended Wives’ formår at fortælle kvindernes hjerteskærende historier som en hjertevarm sanseoplevelse.Marokko, 2021
DCP, 80 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Arabian Nights 2023