‘What Remains: The Life and Work of Sally Mann’ - m. intro ved Fotoklubben

Copenhagen Photo Festival og podcasten Fotoklubben zoomer tirsdag den 6. juni kl. 19.15 ind på den amerikanske kunstfotograf Sally Mann.

Fotoklubbens faste værter, Christian Klintholm og Kim William Catton sætter ord på deres fascination af Mann, går i dybden med hendes motiver og teknikker inden visningen af portrætfilmen ‘What Remains: The Life and Work of Sally Mann’. Undervejs får værterne besøg af den danske instruktør og fotograf Ditte Haarløv Johnsen, som ligeledes er betaget af Manns værk. Samtalen er på dansk og varer ca. 45 min.

Fotoklubben er en podcast dedikeret til fotografi. I hvert afsnit sætter fotograferne Christian Klintholm og Kim William Catton fokus på et udvalgt emne og inviterer en gæst i studiet – denne gang på scenen! Atmosfæren er afslappet og viden og spørgsmål udveksles med et glimt i øjet. Læs mere på fotoklubben.dk.

Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

What Remains: The Life and Work of Sally Mann

Instruktør: Steven Cantor

Sally Mann er af Time Magazine blevet betegnet som ”Amerikas største fotograf”. Slet og ret. Den nu 71-årige virtuos har karrieren igennem skabt billeder, der udfordrer betragterens værdier og moralske holdninger. Hendes gennembrud på verdensscenen indvarsledes med serien ‘Immediate Family’ (1992); kontroversielle, poetiske og gådefulde fotografier af hendes egne børn. Senere (2003) kom værket ‘What Remains’, en skelsættende refleksion over forgængelighedens natur, Manns personlige følelser over for døden og samtidig en undersøgelse af fotografiets muligheder og grænser. Meget af det skudt på familiegården i Virginia – og hele processen foreviget af dokumentaristen Steven Cantor, der fulgte Mann gennem fem år og fik eksklusiv adgang til hendes liv og arbejdsmetode.


Medvirkende: Sally Mann, Karen Bailey, Richard Jantz

USA, 2005
DCP, 80 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Copenhagen Photo Festival

Aktuelle film i Cinemateket