Månedens Film: 'Last Flag Flying'

Som Månedens Film i august præsenterer vi Richard Linklaters seneste film, ’Last Flag Flying’ - en morsom og hjerteskærende roadmovie med fantastiske skuespilspræstationer. Spilleperiode: 16.-26. august. Første visning er gratis for Cinematekets medlemmer.

Det er få instruktører, der holder så meget af deres karakterer som Richard Linklater (’Bernie’’, Boyhood’, ’Everybody Wants Some’). On-screen-kemien mellem de tre hovedrolleskuespillere i instruktørens nye udspil, ’Last Flag Flying’, er da også helt i top, og man føler sig i virkelig godt selskab. 

“’Last Flag Flying’ er en undertiden morsom og ofte hjerteskærende rejse, som alle vil kunne identificere sig med”

- The Hollywood News

Under Irak-krigen i 2003 opsøger Larry ’Doc’ Shepherd (Steve Carell) to tidligere soldaterkammerater fra Vietnamkrigen – den ugifte barejer Sal (Bryan Cranston/’Breaking Bad’) og Mueller (Laurence Fishburne). Sidstnævnte har udskiftet én uniform med en anden og er nu en lykkelig gift præst. 

Den triste baggrund for Docs ønske om genforening er, at hans søn er kommet hjem fra Irak i en kiste. Han vil derfor gerne kunne støtte sig til sine to gamle kammerater ved den officielle begravelse på Arlington-kirkegården i Washington D.C. Under turen fra West Virginia til den amerikanske hovedstad genoptager de tre mænd deres venskab, åbner gamle sår og forsøger at hele nye. Især Bryan Cranston lyser op som den antiautoritære, højrøstede Sal, der provokerer præsten Mueller. 

 

 

 

 

Det skorter ikke på kritik af USA's militærapparat og krigsindsats, men hovedfokus i dialogen ligger på de tre mænds indbyrdes forhold.

Den første visning er som vanligt gratis for medlemmer – billetter til denne visning skal afhentes senest to dage forinden. 

Tid: 16.-26. august
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetbestilling: Cinemateket.dk eller 3374 3412