Månedens Film: ’The Reports on Sarah and Saleem’

I oktober blænder vi i samarbejde med CPH PIX op for det gribende politiske drama, ’The Reports on Sarah and Saleem’. Filmen vandt publikumsprisen ved Rotterdam Film Festival, og kan opleves i perioden 11. – 19. oktober. Første visning er gratis for Cinematekets medlemmer.

I Muayad Alayans stærke karakterportræt, følger vi en på overfladen banal affære mellem en palæstinensisk chauffør, hvis kone er gravid, og en kvindelig israelsk caféejer, hvis mand er officer i hæren. Det forbudte forhold tager dog en sprængfarlig politisk drejning, da parret bliver set på det forkerte sted (Betlehem) på det forkerte tidspunkt. 

"A compelling drama in which the personal crosses paths with the political"

- The Hollywood Reporter

Det hemmelige palæstinensiske og israelske politi skriver efterretningsrapporter, og inden længe har Sarah og Saleem større udfordringer end deres forliste ægteskaber. De svigtede ægtefæller får også en stemme i denne intelligente historie, der udvikler sig til en spændende politisk thriller og et socialt drama med regionens konflikter og paranoide racisme som bagtæppe. 

Anmelderne skriver

★★★★ "Barsk og tankevækkende med aktuelle teamer om fake news og fordomme, der løber langt over det politiske grænseland mellem Palæstina og Israel" (moovy.dk)

★★★★ "Filmen berører på fin vis vigtige emner som utroskab, kærlighed og racisme med en af verdens helt store konflikter som rammefortælling" (ordet.net

★★★★ "En både relevant og spændende film, der afspejler den politiske situation i mellemøsten lige nu med al ønskelig tydelighed." (cphculture.dk)

♥ ♥ ♥ ♥ "Bygger på virkelige hændelser og når at give en menneskeklog og tankevækkende fremstilling af livet i Jerusalem" (politiken.dk