Blodig Weekend 2015: Genrefilmfestival - nu i fem dage!

BLODIG WEEKEND 28. oktober-1.november. Fem dage, 17 grufulde film, instruktørbesøg, debatter og meget mere i Cinemateket. Mød eksempelvis undergrundslegenden Jörg Buttgerreit, kom til seminar om innovative low-budget produktioner og køb eller byt dig til sjældne film og memorabilia på Blodig Weekends Collector’s Market.

Den årligt tilbagevendende genrefilmfest i Cinemateket , Blodig Weekend, har i år udvidet festivalperioden til hele fem dage. Fra onsdag den 28. oktober til søndag den 1. november viser Blodig Weekend 17 gysere, thrillers og splatterfilm fra hele verden - og der er prominent besøg til nogle af dem. Hér kan du læse om en række af de ting, der er på plakaten under festivalen.

Populære Eli Roth er repræsenteret med sin nye og meget omtalte ’Knock Knock’, hvor to damer en sen aften banker på døren hos familiemanden Evan. De er strandet og har brug for hjælp, siger de. Filmen destillerer det ærkeklassiske skræktema om middelklassen, der får ubehageligt besøg fra den mørke side symboliseret ved to ultra smukke kvinder.

Af andre nye titler kan nævnes Ted Geoghegans spøgelsesfilm 'We Are Still Here', Adrián García Boglianos sorthumoristiske thriller 'Scherzo Diabolico', den meget vellykkede amerikanske genindspilning af det franske horrorhit 'Martyrs' og den længe ventede nye udgave af mesteren Mario Bavas 'Rabid Dogs'.

Nakkehårsstrittende klassikere og bloddryppende besøg

Oplev også klassikeren  ’Re-Animator’ - en filmtitel, der får alle alle skrækhjerter til at galopere. Filmen har fans over hele kloden, og dens hovedrolleindehaver Jeffrey Combs er ren kult - den har ikke for sjov skyld fået rigtig mange efterfølgere. På dette års Blodig Weekend præsenteres originalen i en sjælden 35mm version. Brian Yuzna var producer på originalen og instruktør på efterfølgerne. Han vil introducere filmen og deltage i en Q&A efter visningen.


’Society’ - en alle alle tiders mest vanvittige og absurde body horror-film, og deslige en uhildet descifrering af amerikansk teenageliv - var i 1989 et brag af en instruktørdebut fra Brian Yuzna, som naturligvis introducerer filmen, ser tilbage på dens tilblivelse og efterfølgende diskuterer den med publikum. Slutningen er i en klasse for sig med uforglemmelige effekter af den berygtede special effects-kunstner Screaming Mad George.

Grib desuden en sjælden chance og se den tyske skandaleklassiker ’Nekromantik’ på original 35mm celloluid inklusive introduktion og Q&A med instruktør Jörg Büttgerreit, som gæster Blodig Weekend. Filmen er et bizart trekantsdrama, der blandt andet indeholder grænseoverskridende omgang med lig. Büttgerreit lavede filmen for at gøre oprør imod det tyske censursystem. Én ting er sikker, den er ikke blevet glemt!

Og så gæster instruktør Hèctor Hernández Vicens festivalen og vil være til stede ved visningen af 'The Corpse of Anna Fritz'. Filmen, der tematisk betragtet er i slægt med Büttgerreits 'Nekromantik', er en af de mest nervepirrende thrillers i årevis, og den demonstrerer, hvad der sker, når hardcore fans får adgang til lighuset, hvor deres yndlingsskuespillerinde ligger død.

Endelig må det nævnes at Blodig Weekend er i gavehumør og inviterer til gratis visning af dokumentarfilmen om den vel nok vigtigste gade i Grindhouse-kulturen, 42nd Street. Filmen beretter om den berømte gade på Manhattan, der husede narkohandlere, alfonser, prostituerede og sleaze-inficerede biografer, og blev et mekka for fans af de mest outrerede og vanvittige film. I '42nd Street Memories: The Rise and Fall of Americas Most Notorious Street' ser nogle af de største filmfolk i Grindhouse-genren tilbage på gadens storhedstid.

Dokumentaren om 42nd Street vises under Blodig Weekends Collectors Market. Her kan man gøre et sjældent køb - eller måske endda et kup - når en række private samlere og forhandlere sætter stande op. Der vil være næsten alt, et genrefilmshjerte kan begære: Film, plakater, billeder, merchandise og memorabilia. Asta Bar er åben under hele markedsdagen med drikkevarer og snacks og signeringer ved dagens VIP-gæster. Der er fri entré til Collectors Market i Cinemateket lørdag den 31. oktober kl. 12-19.

Tid: 28. oktober - 1. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400