Blomstrende billedæstetik og Hitchcock’sk spænding i den yderste kartoffelrække

MÅNEDENS FILM. ’Tom at the Farm’ er en både billed-, lyd- og fortællemæssig tour de force fra Canadas store filmhåb Xavier Dolan. Se den i Cinemateket 11.-21. september

Den Canadiske kometinstruktør Xavier Dolan er bare 25 år. Han har allerede fem spillefilm på cv’et – indspillet i løbet af lige så få år – og han har allerede været favorit til at løbe med Guldpalmerne i Cannes. ’Tom at the Farm’ var efter manges mening den bedste film på sidste års Venedig-festival (bare otte måneder inden hans seneste opus ’Mommy’ tog Cannes med storm!) og det tætteste, Dolan endnu har været på et genrestykke.

’Tom at the Farm’ er en thriller, der ville have gjort Hitchcock stolt – en film om afpresning, rollespil og sorgbearbejdning i et klaustrofobisk samfund i den yderste canadiske kartoffelrække. En film, der udfordrer både filmmediet og gængse normer. Seksuelle, etiske, familiemæssige.

Se ’Tom at the Farm’ i Cinemateket 11.-21. september. Filmen vises i samarbejde med MIX Copenhagen. Husk at første visning af Månedens Film altid er gratis for medlemmer af Cinemateket.

Danske og internationale anmeldere hylder ’Tom at the Farm’

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ”Et tidligt teknisk mesterskab i nærkontakt med fortællingens følelsesliv og en hvirvelvind af kinetisk fortælleenergi … filmhistoriens mest overrumplende tango-scene gør blandt meget andet ’Tom at the Farm’ mindeværdig.” (Kim Skotte, Politiken)

★★★★★ ”Fjerde gang er lykkens gang. Ikke for instruktør Xavier Dolan, der har ramt lykkeplet med alle sine fire første film siden debuten som 19-årig. Den fjerde gang er henvendt Danmark. ’Tom at the Farm’ er den første film fra vidunderdrengen, som får premiere her til lands. Som Månedens Film i Cinemateket. Det femte lykkeskud, ’Mommy’, er også på vej med roser fra Cannes. Hold øje med Dolan. Han er 25 år nu. Få kender ham. Inden han fylder 50, vil kommende instruktørstjerner ikke bare blive målt op imod koryfæer som Welles og Hitchcock, men også canadiske Dolan. Og netop Orson Welles og Alfred Hitchcock er en god indgang til Xavier Dolan og ’Tom at the Farm’. Dolan spiller – som Welles – gerne med selv.” (Morten Vejlgaard Just, Filmz)

★★★★★ ”Man trækkes helt ud på kanten af biografsædet i Xavier Dolans nye pivfrække neglebider.” (Martin Jensen, Cinemaonline)

★★★★ ”Canadisk films unge gulddreng.” (Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten)

★★★★ ”Bag de mange chancer, som Dolan tager, ligger der et meget stort talent.” (Jacob Wendt Jensen, Berlingske)

★★★★ ”Xavier Dolan formår på elegant manér at komponere en psykisk thriller med klassiske værktøjer som lammende stilhed, en ”show it don’t tell it” tilgang … og en fremragende Hitchcockiansk lydside.” (Christian Bomholt, Nosferatu)

”Stram, uhyggelig, overbevisende og sexet.” (Time Out)

”Xavier Dolans nye thriller er en kompromisløs øvelse i spænding, der malker saften ud af hvert øjeblik.” (Film.com)

”Et usandsynligt spændende miks af knivskarp fortællekunst og blomstrende billedæstetik” (Variety)

Tid: Månedens Film i Cinemateket: ’Tom at the Farm’ 11.-21. september.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12