FILM-X Studie 2

Foto: Robin Skjoldborg
Studie 2 er et rent green screen-studie. Skuespillerne har derfor ikke meget at holde sig til, så det er afgørende, at instruktøren hjælper skuespillerne med at koordinere bevægelser og blikretninger og fortælle, hvad der sker i baggrundfilmen.

Studie 2 passer til et filmhold på 4-7 personer. Der skal altid være en instruktør og en kameramand. Resten af holdet er skuespillere. 

Der er tre kameraer i studie 2, men kun to kameraer er i brug af gangen. Kamera 1 filmer hele scenen i totalbillede. Derudover bruges enten Kamera 2 eller 3 til nærbilleder (se storyboard skabelonerne for billedbeskæringen i de enkelte baggrundsfilm.) Der er ingen mikrofoner i studiet, så til alle film optages dialog i lydstudiet. 

Inden optagelsen går i gang, vælges én af studiets fem baggrundsfilm, som beskriver, hvor handlingen finder sted. Baggrundsfilmene ses på den grønne baggrund, men kun instruktøren og kameramanden kan se det på computerskærmen, når optagelsen er i gang.

Dertil findes der til hver film indklipsbilleder, der gør det muligt at lægge f.eks. supplerende nærbilleder og totalbilleder ind over optagelserne, så den færdige film får en mere varieret og dramatisk billedside. Man ikke selv spille med i indklipsbillederne. 

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd. Find forberedelsesark her på siden.