FILM-X Studie 4

Foto: Robin Skjoldborg
Studie 4 er en fast kulisse, nemlig en bil. Her kan man prøve kræfter med bagprojektion.

Studiet passer til et filmhold på 3-6 personer. Der skal altid være en instruktør, så kan der være 1-4 skuespillere og evt. en eller to der rokker bilen, hvis I f.eks. optager actionscener.

Inden optagelsen går i gang vælger I en af studiets fem baggrundsfilm (se filmene ved at klikke på titlerne i menuen). På den måde vælger I, hvor jeres handling skal foregå og gennem hvilken filmgenre i vil fortælle jeres historie. Baggrundsfilmene afspilles på en skærm i bagruden. Skuespillerne kan derudover orientere sig via en forgrundsfilm, der vises på en monitor foran bilen.

Der er ét kamera i studie 4, som er placeret i forruden. Der er en mikrofon inde i bilen, så man optager dialogen under indspilningen af handlingen.

Inden optagelsen går i gang, vælges én af studiets fem baggrundsfilm, som beskriver, hvor handlingen finder sted.

Dertil findes der til hver film indklipsbilleder, der gør det muligt at lægge f.eks. supplerende nærbilleder og totalbilleder ind over optagelserne, så den færdige film får en mere varieret og dramatisk billedside. Man ikke selv spille med i indklipsbillederne. 

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd. Find forberedelsesark her på siden.