'Boom Bust Boom' – underholdende og klarsynet film om verdensøkonomi og menneskelig dårskab

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Monty Pythons Terry Jones belyser gennem ekspertinterview, sang og dukkeføring kapitalismens veje og vildveje, så alle kan følge med. Se 'Boom Bust Boom' 12.-18. maj. Der er Q&A med Center for Information og Boblestudier på åbningsdagen.

Monty Pythons Terry Jones har i 'Boom Bust Boom' samlet nogle af verdens klogeste økonomer og risikoanalytikere og bundet deres viden om kapitalismens veje og vildveje sammen med sang, animation og dukkeføring. Bingo! Noget så sjældent som en underholdende og oven i købet forståelig indføring i verdensøkonomiens boblelogikker opstår – samt en hel del iagttagelser af menneskelig dårskab.

Se 'Boom Bust Boom' i Cinemateket 12.-18. maj 2016, hvor filmen er Månedens Dokumentar.

Paneldebat med Center for Information og Boblestudier

Efter åbningsvisningen torsdag den 12. maj kl. 16:45 er der 45 minutters paneldebat med udgangspunkt i 'Boom Bust Boom's fremstilling af finansielle bobler, deres konsekvenser og muligheder for at forhindre dem. Deltagere er filosofiprofessor Vincent Hendricks, økonomiprofessor Peter Norman Sørensen og filosof Mads Vestergaard, der alle er tilknyttet det nyoprettede Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. De flankeres af bl.a. DR's økonomijournalist Solveig Bjørnestad.

Medierne skriver bl.a.

"Underholdende og oplysende dokumentarfilm om økonomi og menneskelig dårskab" - Information

★★★★ "En forfriskende dokumentarfilm om vor tids økonomiske krise. Det kan lyde bizart at kombinere indlæg fra en nobelpristager og diverse forskere med dukke- og tegnefilm, men resultatet fungerer . Ja, mere end det." - CPHCulture

★★★★ "Her tages finanskrisen fra 2007 under kærlig behandling og bliver brugt som springbræt til at tage et kig på verdens finanshistorie, og på hvordan vi som mennesker er enormt dygtige til at begå de samme, dumme fejl om og om igen, lige gyldigt hvor mange gange vi brænder nallerne." - Ordet

Tid: 12.-18. maj 2016.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Online og på tlf. +45 3374 3412