Brad Pitt, Angelina Jolie og Tony Scott gæster Cinemateket - eller rettere Afrikas svar på dem.

Torsdag den 19. kl. 19.00 samles tre store navne fra den gigantiske filmindustri i Nigeria - der kærligt kaldes for Nollywood - for at fortælle om filmbranchens noder og unoder.

Den ene er Ramsey Nouah, en af de mest efterspurgte mandlige skuespillere i Nollywood, som også går under øgenavnet 'loverboy' pga. hans mange roller i romantiske film.

Den anden er det afrikanske stilikon, der bærer det uimodståelige navn Omoni Oboli – en talentfuld, prisbelønnet skuespillerinde, der blev nomineret ved dette års African Movie Academy Awards som bedste kvindelige hovedrolleindehaver.

De flankeres af mainstream-instruktøren Teco Benson, der med en vis ret kan kaldes 'Mr. Nollywood' – en iværksætter og produktiv kraft af guds nåde.

NOLLYWOODS FILMINDUSTRI: TRASH, CASH OG AMBITIONER

Mød dem alle tre torsdag aften den 19. maj kl. 19.00 under overskriften 'Making Money in Nollywood', og anekdoter og holdninger vil komme til udtryk under en debat, som også aspirerende danske filmmagere med ondt i økonomien med fordel kan lytte med til. Moderator: Lotte Folke Kaarsholm. Det bliver kulørt – og der er fri entré.

DE TRE GÆSTER INTRODUCERER OGSÅ EGNE FILM

Efter debatten introducerer Teco Benson kl. 20.30 sin 'Mission to Nowhere'. Det er ufiltreret Nollywood med stor kultfaktor, og filmen er et godt eksempel på Bensons rene dyrkelse af genrefilm - mestendels action og suspense.

Den følgende dag, fredag den 20. maj kl. 21.00, introducerer Ramsey og Oboli en af de betydeligste biografsucceser i Nigerias historie, 'The Figurine', som de begge medvirker i.

Filmen er et vaskeægte Nollywood-melodrama med typiske ingredienser: Witchcraft, venskab, ægteskab og utroskab. Men filmen er samtidig en del af, hvad man kunne kalde 'New Nollywood', der bruger langt flere ressourcer på at løfte det tekniske niveau.