BUSTER – filmfest for børn og unge

INTERNATIONAL BØRNEFILMFESTIVAL. 12.-28. september er Københavns biografer spækket med filmoplevelser for både store og små. Cinemateket er med!

Der er dømt fest og farver, når BUSTER – Københavns internationale filmfestival for børn og unge – for 14. gang blænder op for sit omfattende program af filmoplevelser. Der er mere end 140 film på plakaten og masser af filmrelaterede workshops og events.

Film for børn i alle aldre

Børnebiffen bugner med gode tilbud til de 3-6-årige, og byder således på en stribe herlige kortfilm samt et par lange fortællinger for de mindste.

Foruden det omfattende program af nye spillefilm, kortfilm og dokumentarer byder BUSTER også på Astrid Lindgren-filmatiseringen ’Ronja Røverdatter’, ’Mit liv som hund’ af Lasse Hallström og ’Ung flugt’ af François Truffaut samt en serie film af børnefilmveteranerne Michael Wikke og Steen Rasmussen – for nu bare at nævne en håndfuld af programmets klassikere.

Filmkonkurrence og film om svære emner

Som selvstændig del af festival-programmet finder du også OREGON – Danmarks største filmkonkurrence for talenter under 20 år. OREGON henvender sig til unge filmskabere og nysgerrige cineaster, der gerne vil fange nye tendenser i dansk film. 41 udvalgte instruktører fra hele landet dyster om produktionsmidler doneret af den danske filmbranche. Her kan du opleve spændende små filmperler med kant og fortællelyst foruden masterclasses og foredrag med nogle af Danmarks allerbedste professionelle filmfolk.

I år har festivalen endvidere fokus på børn med kræft og kommer rundt om det svære emne i både animationsfilm, dokumentarer og spillefilm for små og store.

Læs mere om BUSTER på cinemateket.dk og buster.dk eller i festivalens programavis, som du finder i Cinematekets foyer.

Læs mere om OREGON på oregonfilm.dk og find det trykte program i Cinemateket.

Flere film online

På Filmcentralen - Det Danske Filminstituts streamingtjeneste - er det desuden muligt at se en omfattende samling af film, der har været vist på BUSTER de forgangne år.

Tid: BUSTER - filmvisninger fra 12.-28. september
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34