BUSTER-skolefilm i Cinemateket

BUSTER. Kan man blive venner med en mus? Overvinder kærligheden alt? Og hvad gør man, hvis man bliver mobbet? I oktober rykker CPH PIXs skoleprogram BUSTER ind i Cinemateket med gode, lærerige og inspirerende film for børn og unge, der med fordel kan benyttes i undervisningen. Der er film til både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, og vigtige emner på dagsordenen.

Alle børn og unge skal have mulighed for at gå på opdagelse i kvalitetsfilm, der skaber dialog, giver stof til eftertanke eller motion til lattermusklerne. BUSTER og Cinemateket viser film for folkeskoleelever, der ellers sjældent finder vej til biografmørket. 

Ugler og mus (6+)

8-årige Meral forsøger at få venner på sin nye skole før efterårets lejrophold, men det er sværere end forventet. Hun finder dog en ven i den ubudne værelseskammerat; en lille husmus. Meral er bange for, at hendes forældre vil slå musen ihjel, mens hun er væk, så hun smugler den med på lejrskole. Takket være musen får Meral tre uventede venner, og da en ugle tager musen begiver kammeraterne sig ud i skoven, hvor alle fire får øjnene op for, hvordan naturen hænger sammen. 
En sød og sjov film om venskab og uglegylp - tilsat masser af musik.

'Ugler og mus' vises i Cinemateket den 11. oktober kl. 10:15. Køb billet (15 kr.)

Cold November (13+)

Kvinderne har altid gået på jagt i Florences familie, og da pigen nærmer sig teenageårene er tiden kommet til, at hun må nedlægge sit første stykke vildt. Hun skal på sin første jagt sammen med sin mor, moster og bedstemor, der alle er erfarne jægere. Det bliver en lang og udfordrende jagt, men da Florence pludselig finder sig selv stående ansigt til ansigt med sit bytte i den nordamerikanske vildmark, må hun træffe et afgørende valg. Et bevægende og indsigtsfuldt drama om overgangsritualer, transformationen fra barn til voksen og om at leve med døden.

Den professionelle jæger og medstifter af Aktiv Natur,“vildmanden” David Carsten Pedersen, gæster filmvisningen og holder oplæg om, hvad det vil sige at gå på jagt. Filmen er oplagt at benytte i Biologi eller Samfundsfag, samt den understøttende undervisning til at diskutere så vidt forskellige emner som jagt, pubertet, overgangsritualer eller kønsroller.

'Cold November' vises i Cinemateket den 4. oktober kl. 10:15. Køb billet (15 kr.)

154

1:54 (14+)

Mobning. Afpresning. Ydmygelse. Det er hverdagen for 16-årige Tim. Han og hans bedste ven Francis beskyldes for at være homoseksuelle. Men da Tim får nok, melder han sig til skolens løbehold i håb om at få hævn over sine plageånder. Han beslutter sig for at tage hævn over sin plageånd Jeff ved at slå hans løberekord, men Jeff har en ydmygende video, som han truer med at offentliggøre, hvis ikke Tim dropper ud af det forestående mesterskab. Tim er pludselig fanget i et svært dilemma. Et stærkt coming of age-drama om mobning, afpresning og spirende seksualitet.

Filmen kan benyttes i Samfundsfag og Dansk til at åbne op for emner som mobning og homoseksualitet. Den kan også med fordel benyttes i Idræt, da filmen tematiserer løb og elitesport.

'1:54' vises i Cinemateket den 6. oktober kl. 10:15. Køb billet (15 kr.) 

Strawberry Days (13+)

Sol, jordbær og svensk sommer. Wojtek og hans familie rejser fra Polen for at arbejde på en jordbærplantage i Sverige, men så møder han gårdejerens datter, og de to sarte sjæle tiltrækkes instinktivt af hinanden. Wojtek forelsker sig hovedkulds i Annelie, men de stammer fra vidt forskellige verdener, og ingen vil nogensinde acceptere deres forhold. 
En både rørende og gribende fortælling om kultursammenstød, klasseforskelle og ung kærlighed, der trodser alle odds. En moderne 'Romeo og Julie', set i lyset af globaliseringens sociale slagside.

Efter visningen vil unge fra C:NTACT dele deres personlige fortællinger om at blive behandlet anderledes på grund af kultur- eller klasseforskelle, og de unge vil svare på spørgsmål fra publikum.

'Strawberry Days' vises i Cinemateket den 10. Oktober kl. 10:15. Køb billet (15 kr.)

Tid: Oktober 2017
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Koster 15 kr. pr. person. Kan bestilles på links herover eller på tlf. 33 74 34 12