BUSTER skydes i gang!

På mandag starter Danmarks bedste børnefilmfestival med et brag! Alle børn, unge og barnlige sjæle er velkomne når BUSTER med Cinemateket som festivalcentrum byder på et væld af gode oplevelser. Kom og testprøv nye danske børnespil i Asta Bar, se med når vi viser en lang række klassiske børnefilm eller kom med til tankevækkende foredrag og filmvisninger når vi giver magten tilbage til børnene.

Film om venskaber

BUSTER præsenterer to hjertevarmende film om venskaber på tværs af grænser og generationer.

'Sommeren med Rana': Mød instruktøren
Under sommerferien hos sin mormor finder Suzan en ny kammerat i flygtningepigen Rana. De to bliver hurtigt gode veninder, men selvom pigerne er tætte, er der sommetider milevidt mellem dem. Inden visningen af dette rørende og aktuelle drama om venskaber på tværs af verdener, vil filmens instruktør fortælle os om sine tanker bag den smukke og livsbekræftende historie.
'Sommeren med Rana': Mød instruktøren søndag den 29. september kl. 12.00

'Romys frisørsalon': En hjælpende ven
Pigen Romy tilbringer eftermiddagene med sin strenge mormor, der begynder at have problemer med hukommelsen. Romy beslutter sig for at bortføre hende så hun kan se sin fødeby en sidste gang. ’Romys Frisørsalon’ er en hjertevarm og humoristisk fortælling om venskab på tværs af generationer og samtidigt et nuanceret og gribende indblik i, hvad der sker når et familiemedlem rammes af Alzheimers. Visningen indledes med et besøg af den unge Thea Bruun Jensen, som er kåret som Årets Demensven 2019.
'Romys Frisørsalon': En hjælpende ven lørdag den 5. oktober kl. 14.00

Debat og børnemagt!

Børn er fremtiden! Derfor giver BUSTER børnene magten og mikrofonen og inviterer dem op på scenen, hvor de i forlængelse af udvalgte filmvisninger skal diskutere alt fra skolegang, integration og klima.

Børnemagt: 'Q’s Barbershop' og ungdomspanel om integration
På torvet i Vollsmose ligger en barbersalon, hvor Odenses unge dansk-somaliere kommer for at hænge ud. Her sørger frisøren Qasim for, at alle i kvarteret ser skarpe ud - og får et godt råd med på vejen. Efter visningen byder vi på en særlig debat om fællesskab, kulturforskelle og integration, hvor et panel af unge deler deres syn på genkendelige integrationsdilemmaer i skolegården. Radiovært Andrew Moyo styrer panelet, der består af Fuad Gumas, der er med i filmen, meningsdanner Nadeen Aiche samt Sophus Jordt fra Københavns Fælleselevråd.
Børnemagt: 'Q’s Barbershop' og ungdomspanel om integration lørdag den 5. oktober 12.00

'Reformisten' med besøg fra to kvindelige imamer
Inden for islam har det hidtil kun været mænd, som kan tale fra moskeens talerstol og bære titlen imam. Men det er Sherin Khankan ved at lave om på. Hun har nemlig startet Danmarks første moské ledet af kvinder midt i København. Men man bevæger sig i modvind, når man vil ændre ældgamle, religiøse traditioner. Efter visningen vil Amina Elmi - en af de yngste imamer i moskeen - og Sherin Khankan komme på besøg og svare på spørgsmål fra publikum.
'Reformisten' med besøg fra to kvindelige imamer fredag den 4. oktober kl. 12.30

Gratis Events

Kom med BUSTER i Cinemateket når vi i hverdage og weekender tilbyder en række gratis oplevelser for børn og forældre.

Testprøv nye danske spil i Asta Bar
I weekenderne under festivalen kan du gratis være med til at beta-teste danske børnespil til aldersgruppen 2-9 år. Der vil være gode fortællinger, lærerige oplevelser og uovertruffen nuttethed. Menneskene bag spillene står klar til at tegne og fortælle og er nysgerrige på hvordan de kan forbedre deres spil.
Testprøv nye danske spil i Asta Bar i weekenderne 28.-29. september og 5.-6. oktober

Børnebiffen i hverdagene
Kom til BUSTER børnebiffen i hverdagene og se en række skøre, skæve og spritnye kortfilm med masser af spræl for de allermindste biografgængere. Oplev de fire årstider skifte i ’Året Rundt’ eller tag på rundtur ’I Dyrenes Rige’ hvor det vrimler med finurlige spraglede væsner. Børnebiffen er gratis for alle gæster i hverdagene og i weekenderne fås billetter til 17 kr.
BUSTER Børnebiffen hver onsdag til fredag kl. 10.00 og 11.00 samt lørdag og søndag kl. 11.15 og 12.30

Læs mere om BUSTER i Cinemateket på cinemateket.dk

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf.: 33 74 34 12