Cinemateket byder sommeren velkommen med et væld af arrangementer

SOMMERPROGRAM. Det nye program er lige på trapperne. Som optakt får du en kort opsummering af den kommende tids særarrangementer.

Særarrangementer i starten af juni

’Det brændende Spørgsmaal’ – film og debat om dansk film under nazismen

På søndag vil filmhistorikeren Lars-Martin Sørensen introducere og tale mere indgående om en af de centrale film, han behandler i den nyudgivne bog ’Dansk film under nazismen, nemlig Alice O’Fredericks’ socialdarwinistiske drama ’Det brændende Spørgsmaal’ (1943).

Søndag 1. juni kl. 14.00

Robert Rossen-introduktion af filmkritiker Michael Bo

Som led i vores serie om den forfulgte og bandlyste amerikanske filminstruktør Robert Rossen, vil filmkritiker Michael Bo introducere den mesterlige ’Hajen’ (’The Hustler’, 1961).

Onsdag 4. juni kl. 19.00

Nixons fald – Watergate-skandalen under journalistisk lup

Torsdag 5. juni markerer Cinemateket 40-året for Watergate-skandalen og Nixons fald med en særvisning af ’Alle præsidentens mænd’. Redaktør Anders Agner Pedersen fra bloggen kongressen.com og journalisterne Mette Kjærsgaard og Nina Hermansen introducerer filmen.

Torsdag 5. juni kl. 18.45
 

Serier og festivaler med start i begyndelsen af juni


Copenhagen Photo Festival – med særarrangementer 7. og 12. juni.

Copenhagen Photo Festival ruller fra 5. til 15. juni og Cinemateket ruller med fra 7. juni, hvor Jens Erdman Rasmussen er særlig gæst. Den tidl. museumsinspektør på Det Nationale Fotomuseum fortæller om både den mystiske Vivian Maier og stjernefotografen Gregory Crewdson. Den 12. juni stiller vi skarpt på franske Robert Doisneau, når vi viser Patrick Cazals timelange dokumentar om den franske mester med introduktion af instruktøren.

Lørdag 7. juni kl. 19.15 – introduktion til ’Finding Vivian Maier’.

Lørdag 7. juni kl. 21.30 – introduktion til ’ Gregory Crewdson – Brief Encounters’.

Torsdag 12. juni kl. 19.15 – Robert Doisneau-aften med film og besøg.
 

Ny græsk film med instruktørbesøg

Lørdag 7. juni åbner vores serie med seks af de mest omtalte nye græske film. Det sker med visningen af ’The Enemy Within’ kl. 19.00 og besøg af instruktør Yorgos Tsemberopoulos.

Lørdag 7. juni kl. 19.00 – ’The Enemy Within’ m. instruktørbesøg. 

Tid: Cinemateket i juni.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12