Cinemateket sætter fokus på film og arkitektur under ny festival

Se film og kom til en stribe foredrag under Københavns nye festival for arkitektur. I Cinemateket kan du bl.a. møde landskabsfilmens ukronede mester James Benning samt høre filmanmelderen Sophie Engberg Sonne fortælle om byliv på film. Copenhagen Architecture Festival x Film løber af stablen fra 27. til 30. marts.

Cinemateket byder på fire intense dage med spændende foredrag, filmvisninger og instruktørbesøg. Copenhagen Architecture Festival x Film, der skal profilere København som arkitektonisk hovedstad, begynder torsdag 27. marts. Her vil filmanmelderen Sophie Engberg Sonne berette om forholdet mellem film og by, mens hun viser klip fra film af instruktøren Wong Kar-wai. Hongkong og Wong Kar-wais opfindsomme 90’er-film er en af de mest bemærkelsesværdige kunstner-by-koblinger de seneste årtier.

James Benning - besøg af en mester inden for landskabsfilm

Kom tæt på den amerikanske filminstruktør James Benning, der siden 1970’erne har været en af de vigtigste skikkelser i amerikansk eksperimentalfilm. Torsdag 27. og fredag 28. marts får Cinemateket besøg af Benning, der har vundet ry som en mester inden for landskabsfilm. Torsdag viser vi tre af hans nyeste kortfilm. Her vil Benning selv være til stede og besvarer spørgsmål fra salen. Om fredagen har vi Bennings eksperimentale hovedværk ’Ten Skies’ på programmet. Arkitekt, ph.d. og forskningschef på Den Danske Filmskole Morten Meldgaard samt fotograf Christina Capetillo kan opleves i samtale med instruktøren om film, rum og landskab.

Live-musik og arkitekt-oplæg og foredrag


Copenhagen Architecture Festival x FILM sætter fokus på arkitektur italesat gennem film, og Cinemateket byder på et væld af debatarrangementer og forelæsninger. Hér et udpluk af de øvrige højdepunkter:

Torsdag 27. marts kl. 16.45: Foredrag v. Morten Meldgaard, der tager afsæt i begreber, som vi kender fra topologien og matematikken. Her vil der blive vist klip fra film af bl.a. Andrej Tarkovskij, Roberto Rossellini og Jean-Luc Godard.

Fredag 28. marts kl. 19.15: Oplæg om et dobbelt Frankrig af arkitekt Clément Blanchet, direktør for Office for Metropolitan Architectures, før filmen ’Koolhaas Houselife’ om den hollandske arkitekt Rem Koolhaas’ modernistiske drømmebolig i Bordeaux.

Fredag 28. marts kl. 16.00: Foredrag om et nyt filmisk landskabsarkitekturblik v. professor i landskabsarkitektur Christophe Girot fra ETH Zürich.

Lørdag 29. marts 16. 45, 19.15 og 21.45: Besøg af instruktør Heinz Emigholz, der i tre forskellige anledninger bl.a. vil tale om fransk modernisme med arkitekt Clément Blanchet.

Søndag 30. marts kl. 19.00: Vi slutter festivalen af med at vise stumfilmklassikeren 'The Crowd' med live-musik af danske Rumpistol. Efterfølgende serverer vi drinks i Asta Bar.

Tid: Copenhagen Architecture Festival x Film 27.-30. marts.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12