Cinematekets ven nr. 15.000 låner fra filmenes syrede rum

JUBILÆUM. Fie Reffelt er 26 år og studerer ved Københavns Designskole – og er i dag blevet Cinematekets Facebook-ven nr. 15.000.

"Fedt!" siger hun, da vi ringer hende op og begaver med et gratis jubilæumsmedlemskab. "Jeg har kendt og brugt Cinemateket i 5-6 år, så jeg er ellers ikke 'ny' ven på den måde. Men jeg har ikke været medlem før.  At blive det betyder helt sikkert, at jeg kommer til at bruge Cinemateket mere. Når man er studerende, er en rabat på 25 kr. per billet ikke så lidt."

Hvad bliver det første, du skal bruge medlemskortet til?

"Jeg så tilfældigvis, at I viser science fiction-animationsfilmen '9', som jeg glæder mig til både som film og arbejdsmæssigt. Jeg arbejder designmæssigt meget med rum og lader mig ofte inspirere af filmisk scenografi, især lidt syrede verdener som hos Tim Burton og Wes Anderson. Eller en film som 'Mary and Max'. Jeg bruger ideer derfra til skabe rigtige, tredimensionelle rum, hvor man ikke er begrænset af kameraer, projektører etc. Bl.a. har jeg været med til at lave udstillingen 'Liv & Død' på Statens Museum for Kunst."

Hvorfor blev du ven med Cinemateket netop i dag?

"Det gik op for mig, at jeg nok ikke ville være faldet over '9' (af Shane Acker, red.), hvis ikke det var fordi I havde fremhævet den ifm. jeres 'Tim Burton og venner'-serie. Det med at sætte ting sammen på nye måder gør Cinemateket interessant. Og så er det smarte ved et Facebook-'like' jo, at jeg ikke behøver at gå ind aktivt og orientere mig næste gang – filmforslagene kommer af sig selv. Det giver især god mening, når I viser så mange film, film, man ikke kan se andre steder."

'9' kan ses tre gange i vinterferieugerne.
 
Læs mere om filmen og serien 'Tim Burton og venner'.