CinemaTurca: Tyrkisk filmfest i Cinemateket

MANGFOLDIGHED. Tirsdag den 13. marts slår filmfestivalen CinemaTurca dørene op for et storslået program med 16 tyrkiske filmsucceser fra de seneste år. Mød desuden et af Tyrkiets største instruktørnavne.

Hvis nogen trænger til at blive forvisset om, at Tyrkiet rummer en mangfoldighed af eksistenser og ditto filmmagere, så er der rig mulighed for at få syn for sagen her.

CinemaTurca præsenterer noget for en hver smag - fra storslået dansefilm i vaskeægte Bollywood-stil, fyldt med musik, dans og komik – til rørende dramaer, der omhandler emner lige fra religion, krig, kærlighed og overlevelse.

Prisvindere og instruktørbesøg

Cinemateket får fornemt besøg, når mesterinstruktøren Yesim Ustaoglu introducerer 'Pandora's Box' den 24. marts. Filmen skildrer en 90-årig dame med Alheimer's, der en dag sætter stokken i gear og forlader de ellers trygge rammer i en landsby ved Sortehavets kyst. Hendes tre voksne børn står pludselig med en udfordring: Hvem skal tage sig af hende? 'Pandora's Box' vandt hovedprisen ved San Sebastián International Film Festival.

Du kan også opleve '3 Monkeys', der starter som politisk triller og udvikler sig til et eksistentielt familiedrama. Tyrkisk films ubestridte mester, Nuri Bilge Ceylan, modtog instruktørprisen ved Cannes-festivalen for sin fortællemæssige bedrift.

Gå heller ikke glip af 'Honning', en poetisk og usædvanlig smuk film om den reserverede dreng Yusuf, der vokser op i en øde bjergegn i Tyrkiet. Filmen vandt Guldbjørnen på Berlin-festivalen i 2010.

Dette er kun et lille udpluk af de 9 tyrkiske film, der rammer lærredet i Cinemateket. Desuden vil CinemaTurca også præsentere en række film i Park Bio.

Se samarbejdspartnere og det fulde program på www.cinematurca.com.

Tid: 13-31. marts
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412