Clive Barker - gys og groteskerier

FILMSERIE OG UDSTILLING. Det britiske horror og fantasy-ikon Clive Barker fejres med en komplet filmserie i Cinemateket. Kom blandt andet til Danmarkspremiere på den spritnye og gennemrestaurerede Director's Cut-udgave af 'Nightbreed' – og gense Barkers debutklassiker 'Hellraiser' i original 35mm kopi.

Med passende afsæt fredag den 13. februar indleder Cinemateket i samarbejde med CPH PIX en filmserie dedikeret en af den moderne horrors mest indflydelsesrige karakterer, forfatteren, filmskaberen og billedkunstneren Clive Barker.

Åbningsweekend med introduktioner

Weekenden 13.-15. februar byder på visninger af Clive Barkers tre spillefilm inklusive 'Hellraiser' i original 35mm kopi og danmarkspremiere på den nyrestaurerede og komplet omstrukturerede Director's Cut-udgave af 'Nightbreed' (1990) samt Barkers to tidlige, avantgardistiske kortfilm.

Flere af visningerne introduceres af danske Barker-eksperter. Når man dem ikke i weekenden er der rig mulighed for at fange filmene, da de vises løbende måneden ud.

Udstilling i Galleri Oxholm

Sideløbende med den retrospektive filmserie åbner Galleri Oxholm dørene for den første udstilling af Barkers billedkunst på dansk grund nogensinde. Der er rig mulighed for en tværmedial oplevelse, da Galleriet holder fernisering fredag den 13. februar og art talks både lørdag og søndag som optakt til filmene i Cinemateket.

Tid: 13.-24. februar (udstillingen i Galleri Oxholm fortsætter til 8. marts)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K og Galleri Oxholm, Ravnsborggade 5 & 6, 2200 København N
Billetbestilling: Udstilling, fernisering og art talks er gratis. Filmbilletter kan reserveres online eller på tlf. 3374 3412