COPENHAGEN JEWISH FILM FESTIVAL

FORSTÅELSE OG FORANDRING. Fra den 25. februar til den 1. marts byder Copenhagen Jewish Film Festival på fem dage med smukke, provokatoriske og livsnære dramaer samt masser af særarrangementer.

I år kaster Copenhagen Jewish Film Festival lys på skæbner, som vi ikke kan tillade os at overse, og på problemer, vi ikke må overhøre. Det sker gennem film, der ofte ryster vores grundforestillinger eller giver bud på, hvordan vi kan navigere i en verden af modsætninger, udfordringer og muligheder. 2015-programmet afspejler verdens tilstand og har fokus nye former for forståelse og respektfuld forandring.

Nye fortællinger

Dette års film rummer nye fortællinger og repræsentationer af en række politiske og individuelle gråzoner. Det kan bl. a. opleves i dokumentarer som 'Life Sentences' og 'This is My Land'. I 'Life Sentences' fortæller Nurit Kedar en ekstraordinær historie om en arabisk mand og en jødisk kvinde der gifter sig. Filmen vælger ikke side, men illustrerer fordomsfrit mellemøstkonflikten set med hovedpersonens øjne, der kun kender begge verdener alt for godt. Tamara Erdes dokumentar 'This Is My Land' følger flere israelske og palæstinensiske lærere i løbet af et skoleår. Instruktøren kommer helt tæt på hvordan den nationale historie formidles, beskrives og understreges. Gennem dialog, udfordrende spørgsmål og debat får publikum adgang til en dybdeborende undersøgelse af reproduktionen af konfliktpunkter og fjendebilleder.

Danmarkspremiere

Den 25. februar kl. 19.00 kan du komme til danmarkspremiere på Oscar-kandidaten 'Gett: The Trial of Viviane Ansalem', hvor en kvinde kæmper for retten til at leve sit eget liv. Forhindringen er en 1.000-årig tradition, der binder Viviane til sin mand – virkeligheden for mere end 50.000 kvinder i Israel. Filmen introduceres af folketingsmedlem Özlem Cekic og efterfølgende vil der være debat med Tali Melchior & Robin Schott. Den Israelske Ambassade byder velkommen i Asta Bar kl. 18.00.

Film med debat

Under hele Copenhagen Jewish Film Festival, vil der være rig mulighed for at deltage i debatter før og efter filmene. Mød instruktøren Nitzan Gilady den 28. februar kl. 16.00, hvor han vil introducere sin seneste film 'Family Time', en personlig rejse med hele familie på randen af nervøst sammenbrud. Den 25. februar kl. 21.45 vil Shuli Binah, Ph.d. i den irakisk jødiske minoritet i Israel, eksempelvis introducere filmen 'The Dove Flyer'. Og søndag den 1. marts kl. 16.45 vil ambassadørerne fra henholdsvis Israel og Frankrig være til stede i Asta Bar og deltage i en debat med temaet I diplomatiets tjeneste. 70-året for befrielsen af KZ-lejrene markeres under festivalen og der vil derfor indgå en række film i programmet der berører emnet. Bl. a. kan Hitchcocks glemte dokumentar ’Night Will Fall’ opleves i en restaureret og opdateret version den 26. februar kl. 16.30.
Derudover vil der foregå mange forskellige særarrangementer imellem de enkelte visninger. Læs mere om de forskellige arrangementer, ceremonier og taler på festivalens officielle hjemmeside cjff.dk.

 

Bemærk, at festivalen også rummer to visninger af 'The Green Prince' - læs mere om den under Månedens Dokumentar i Cinemateket her.

I Asta Bar vil der under festivalen, løbende blive afholdt receptioner, introduktioner og debatter. Derudover vil forskellige jødiske foreninger vil byde på lidt godt, både til ganen og maven.

 

Tid: 25. februar.-1. marts 2015
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.