Copenhagen Jewish Film Festival – tid til mangfoldighed

PERSPEKTIV. Over fire dage i januar viser Københavns jødiske filmfestival en vifte af vedkommende filmværker om globale forhold. Festivalen fastholder en tro på filmmediet som et mødested for mennesker på tværs af kulturelle og etniske forskelle.

Fire dage med besøg, debatter og mere end 20 film

Copenhagen Jewish Film Festival og Cinemateket slår dørene op til et omfattende program fra 9. til 12. januar. Der er mere end 20 film på plakaten og en stribe besøg fra nær og fjern. Programmet har stor filmisk spændvidde, og festivalens grundlæggende ærinde er at hylde filmen som bærer af kulturel, etnisk, sproglig, religiøs og værdimæssig mangfoldighed.

Komedier, kunstnerportrætter og konfliktfilm

Festivalen præsenterer alt fra begavede dramaer og komedier til intime kunstnerportrætter – men alle med et perspektiv, der rækker ud over den enkelte film selv. Programmet indeholder desuden en række filosofiske og dybdeborende film om konfliktemner, der vedrører verden – både den jødiske og ikke-jødiske og hvordan disse to spiller sammen og krydser hinanden.

Fra Woody Allen til Israel Defense Forces

Oplev blandt andet den forlængede udgave at dokumentaren om Woody Allen, mød filosoffen Zygmunt Bauman og se ’Zygmunt Bauman - the Trouble With Being Human these Days’, der er en rejse gennem Europa og Baumans liv.

Se desuden ’Torn’, et bemærkelsesværdigt portræt af en katolsk præst, som i virkeligheden er jøde! Samt ’Seeds of Summer’, der fortæller om livet i Israel Defense Forces, hvor unge kvinder går gennem et af den israelske hærs hårdeste træningsprogrammer. Eller få hele historien om hvordan jødiske komponister og lyrikere var med til at skabe den moderne amerikanske Broadway-musical.

Læs mere på cinemateket.dk og cjff.dk.

Tid: Torsdag 9. januar til søndag 12. januar
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12