CPH PIX byder på finurlige remakes og et poetisk byportræt

FILMFESTIVAL. Oplev København som filmkarakter og se hvordan 61 instruktører sammen har genindspillet RoboCop. Filmfestivalen CPH PIX fortsætter frem til 16. april.

Årets program på CPH PIX er fuld af diversitet og blandt de kommende dages PIX-højdepunkter er der film for enhver smag.

København på film

Allerede på søndag 6. april kan du se Mark Rasos ’Copenhagen’. Det canadiske instruktørtalent har forvandlet byen til en filmkarakter som Woody Allens New York eller Joachim Triers Oslo. Filmen har bl.a. danske Frederikke Dahl Hansen, Mille Dinesen og Baard Owe på rollelisten. Instruktøren er på besøg under festivalen og vil være stede ved denne visning.

’Copenhagen’: Søndag 6. april kl. 21.15.

Verdenspremiere på PIX

Samme søndag (6. april) kl. 21.30 viser vi Morten Svenstrups værk ’Barndom og revolution’. Svenstrup (komponist og cellist i Under Byen) har skabt en film, hvor alle klip, dialoger og perifære scener er skåret væk. ’Barndom og revolution’ er baseret på melodiske fragmenter, dialoger og lyde, som Svenstrup har optaget over en årrække.  Du kan komme med til verdenspremieren på dette smukke værk, der skal opleves i biografens mørke med 5.1 surround. Efter visningen er der minikoncert med den danske sangerinde Gry Bagøien i Asta Bar.

’Barndom og revolution’: Søndag 6. april kl. 21.30.

Tema: Glade amatørers bud på populærkultur

Hvad der sker, når glade amatører og garvede professionelle prøver kræfter med populærkulturen? I temaserien ’We Made This’ undersøger fan-fiktionens væsen. ’Our RoboCop Remake’ er lavet i protest mod Hollywoods evige genindspilningsmaskine. 61 instruktører, professionelle såvel som amatører, er gået sammen om at lave deres egen version af den ellers just genindspillede klassiker, ’RoboCop’ fra 1987. Filmen kan ses første gang på mandag 7. april og igen tirsdag 15. april.

I den mere seriøse ende finder vi ’Your Brother. Remember?’. Her skildrer Zachary Oberzan en dyb tragedie om to brødre. Den amerikanske filmskaber og hans bror, som tiden og tilfældet havde vidt forskellige planer med. Og han gør det med deres fælles genindspilninger af Jean-Claude van Damme-filmen ’Kickboxer’.

’Our RoboCop Remake’: Mandag 7. april kl. 21.45 og tirsdag 15. april kl. 19.00
’Your Brother. Remember?’: Tirsdag 8. april kl. 21.45.

Tid: CPH PIX 3.-16. april.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12