CPH:DOX 2011 i Cinemateket

Nu kommer chancen igen for at lade underholdende, filosofiske og tankevækkende dokumentarfilm rykke ved vores begreber om den omgivende verden: Årets internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX indtager Cinemateket 3.–13. november med et brag af et program.

11 dage, 180 film, 6 konkurrencer, koncerter, fester, udstillinger, debatter, masterclasses, seminarer og skæve events. Oplev de bedste internationale dokumentarfilm. Fra verdenspremierer over nichefilm til årets største succeser. Her kommer et lille overblik over nogle af arrangementerne i vores omfattende program:

Årets konkurrence-program

I hovedkonkurrencen DOX:AWARD kan du opleve festivalens bud på årets bedste danske og udenlandske film. New Vision er konkurrencen for de kunstneriske eksperimenter, i film som ofte kun ender med at blive vist på festivaler. Og i Sound & Vision er der musikfilm for alle pengene, fra Ozzy Osbourne til Håkan Hällström. Amnesty Award er serien for de kunstnerisk stærke film fra alle verdenshjørner, der med fokus på menneskerettigheder slår et slag for en lidt mindre skæv verden. Og så sætter NORDIC:DOX fokus på den nye, nordiske dokumentarfilm.

Arabisk oprør og en oprørsk bustur henover USA

CPH:DOX vender kikkerten imod de arabiske folkeoprør, der i 2011 har forandret det politiske verdenskort. Kom bag om overskrifterne og bliv klogere i en serie af nye film, der sætter ansigter på nyhedsstrømmen. Og så kan du selvfølgelig opleve årets store festivalhits, fra den syrede busrejse i 'The Magic Trip' i Psych-Out til 'The Bengali Detective', der er Månedens Dokumentar i Cinemateket.

Artist in focus: Charles Atlas

Newyorker-instruktøren Charles Atlas har været aktiv siden de tidlige 80'ere og er aktuel med sin helt nye film 'Turning' - om Antony Hegarty fra Antony and the Johnsons. Det fejrer vi med at vise et udvalg af hans tidligere film, som i den grad er modne til at blive genset. Atlas er en pionér og fornyer, som kombinerer et væld af udtryksformer i sine ekspressive værker: Performance, moderne dans, visuel kunst, musik og ikke mindst de tidlige video-effekter, der samler det hele i en hallucinatorisk collage.

I'll Be Your Mirror - kurateret af Nan Goldin

Den amerikanske stjernefotograf Nan Goldin har sammensat et filmprogram specielt til CPH:DOX, med titlen på sit eget fotografiske hovedværk, 'I’ll Be Your Mirror' som det tematiske udgangspunkt. Nan Goldin har siden sin debut i de sene 70’eres New York City ophøjet snapshottet til en kunstform og foreviget sin nære omgangskreds af venner, kunstnere, elskere, bohemer og storby-dandies i titusindvis af fotografier. Hendes værker er sårbare og upolerede og altid markeret af en unik intimitet imellem fotografen og den fotograferede – og det samme er hendes filmprogram.

Verden skal opleves som et trip! - kurateret af 2 x Ben

CPH:DOX har inviteret to af den internationale filmscenes mest visionære unge filmskabere til at kuratere et filmprogram, der bogstaveligt talt overgår enhver forstand. Britiske Ben Rivers og amerikanske Ben Russell har begge skudt sig ind på den internationale film- og kunstscene med deres smukke og trippede filmprojekter og er fælles i troen på, at film kan skabe hele verdener ud af intet - og om ikke andet, så i tilskuerens bevidsthed ude i biografmørket. Rivers og Russells filmprogram er sammensat under titlen 'A Spell To Ward Off the Darkness' og repræsenterer blandt mange kuriøse valg også fiktionsfilmene 'The Lonely Voice of Man' af Aleksandr Sokurov og John Carpenters gyserklassiker 'The Thing'.

Disse og mange andre attraktive oplevelser....

Medlemstilbud - kom billigere til CPH:DOX!

Er du medlem af Cinemateket kan du til alle ordinære CPH:DOX-forestillinger i Cinemateket købe en billet til 40 kr. Den ordinære billetpris under festivalen er 75 kr. Det samlede program kan ses i CPH:DOX’s programavis, som findes i biografer, caféer, biblioteker, klubber og andre steder ude i virkelighedens verden samt på www.cphdox.dk.

Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling , 3374 3412 (mandag lukket)