CPH:DOX hits! – ekstravisninger mandag 17. november

SIDSTE CHANCE. Mandag den 17. november har CPH:DOX programsat et rekordstort antal ekstravisninger af festivalens populære film. Se seks af de mest besnærende i Cinemateket - foruden den brutale hudfletning af neokolonialismen i Afrika, storskaladokumentaren ’We Come as Friends’.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har igen i år oplevet en voldsom efterspørgsel fra publikum, og et stort antal film har spillet for fulde sale i den forgangne uge. Cinemateket og CPH:DOX sætter derfor en række visninger op af de mest populære nye danske dokumentarer samt film fra kategorierne ’DOX:AWARD’ og ’HITS'

Man kan således stadig nå at se – ’Foodies – The Culinary Jetset’, ’Genetic Me’, ’Pervert Park’, ’Mig og min far – hvem fanden gider klappe?’, ’Little People Big Dreams’ og ’Approaching the Elephant’ – samt ikke mindst ’We Come As Friends’, der præsenteres som Månedens Dokumentar i Cinemateket og har seks visninger i perioden 14. november-19. november (herunder mandag den 17. november)!

Program: CPH:DOX-ekstravisninger i Cinemateket mandag den 17. november

16.30: Foodies – The Culinary Jetset
16.45: We Come As Friends
18.30: Genetic Me
19.15: Pervert Park
20.00: Mig og Min Far – hvem fanden gider klappe?
21.30: Little People Big Dreams
21.45: Approaching the Elephant

Foodies: The Culinary Jetset

Madlavning er en kunstart. Hvis du kan skrive under på den erklæring, så er dette den ideelle film for dig! Tag med fem af internettets mest indflydelsesrige madkritikere - de såkaldte 'foodies' - når de med Michelin-guiden som atlas rejser rundt til nogle af verdens bedste og mest eksklusive restauranter.

17.11 kl.16.30 ’Foodies – The Culinary Jetset’.

We Come As Friends – Månedens Dokumentar i Cinemateket

Sydsudan er et kun tre år gammelt land, men dets historie er lang og kaotisk. Midt ned i de ulmende gløder af en nylig borgerkrig lander østrigske Hubert Sauper i et lille blikfly for at forstå, hvad der foregår. Han kan snart rette kameraet mod en umådeligt kompleks affære, hvor alle mulige aktører med forskellige dagsordener kæmper med og mod hinanden for i den sidste ende at hytte deres egne dunkle, neokolonialistiske interesser.

17.11 kl. 16.45 ’We Come As Friends’ – samt visninger hver dag fredag 14.11-onsdag 19.11 på varierende tidspunkter.

Genetic Me – mød instruktøren

Er vores personlighed bestemt af vores gener? Og hvis de er, har vi så overhovedet lyst til at vide det? Tag med den danske videnskabsjournalist Lone Frank på en rejse verden rundt for at tale med nogle af feltets klogeste hoveder om, hvem vi egentlig tror, vi er.

17.11 kl. 18.30 ’Genetic Me’. Med besøg af instruktør Lone Frank.

Pervert Park – mød instruktørerne

Justice Transitions i Florida ligner enhver anden amerikansk trailerpark. Kun diskrete fodlænker vidner om, at beboerne alle er dømte sexforbrydere. Fra små forseelser til det helt uhyrlige. Og i en stat med en hård lovgivning på feltet betyder det i praksis, at beboerne er dømt til et liv isoleret fra det omgivende samfund.

17.11 kl. 19.15 ’Pervert Park’. Med besøg af instruktørerne Lasse og Frida Barkfors.

Mig og min far – hvem fanden gider klappe? – mød instruktøren

Med et kærligt blik og en rystende hånd træder den nu voksne Kathrine på ny ind i sin fars dybt alkoholiserede verden. En verden af kaos, skidne madrasser, glemte nætter i kolde snedriver og angsten for at far aldrig vender hjem igen. Men også en verden fuld af små underfundige jokes og store drømme om et bedre liv.

17.11 kl. 20.00 ’Mig og min far – hvem fanden gider klappe?’. Med besøg af instruktør Kathrine Ravn Kruse.

Little People Big Dreams

I den kinesiske forlystelsespark 'Dwarf's Empire' kan de besøgende underholde sig ved synet af de dansende og leende dværge, der bor i et karikeret eventyrlandskab. Ifølge parkens grundlægger er det en win-win-situation for både samfundet og ikke mindst dværgene. For de små mennesker er løftet om arbejde og værdighed nok til at rejse flere tusinde kilometer fra deres familier for at skabe et liv i dværgeparken. Men hvor drømmene for nogle lever og slutter i parken, rækker de for andre ud over parken, hvor man er dværg først og menneske siden.

17.11 kl. 21.30 ’Little People Big Dreams’.

Approaching the Elephant

Et radikalt eksperiment udvikler sig lynhurtigt både kaotisk og dramatisk på en lille amerikansk friskole. Det er nemlig hele skolen, der er eksperimentet. Her har børn og lærere lige meget at skulle have sagt i et anti-autoritært forsøg på direkte demokrati. Anarkiet lurer i hver eneste scene. Men børnene er kvikke og velartikulerede og har klare holdninger til fællesskabet.

17.11 kl. 21.45 ’Approaching the Elephant’.

Tid: ’CPH:DOX - ekstravisninger’ mandag den 17. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34 12