Danmarkspremiere på ny U2-dokumentar

Achtung, folkens! Cinemateket og Universal Music Denmark inviterer til U2 Late Night lørdag den 10. december kl. 21:45. Se den splinternye U2-film 'From the Sky Down' før alle andre og vær med til at fejre 2o års-jubilæet for 'Achtung Baby'. Fest i Asta Bar efter filmen - med gratis drink!

’Achtung Baby’ udkom for præcis 20 år siden og har til dato solgt i mere end 18 millioner eksemplarer. Én ting er dog albummets status som et af alle tiders mest succesfulde - noget andet er dets skelsættende betydning for U2 selv som band. Det er dette aspekt, filmskaberen Davis Guggenheim (’En ubekvem sandhed’, ’Waiting for Superman’) har sat sig for at nå ind til kernen af med dokumentaren ’From the Sky Down’.

Historisk start på en frisk i Berlin

Fortællingen rammes ind af U2’s forberedelser til jubilæumsopførelsen af ’Achtung Baby’ på dette års Glastonbury-festival - og tager så ellers sin begyndelse ved indgangen til 90’erne, hvor U2 stod som et af verdens førende rockbands. Alt var dog ikke fryd og gammen på de indre linjer. Gruppens medlemmer var uenige om den musikalske retning - og var desuden bevidste om nødvendigheden af at bryde med bandets alvorstunge image.

For at starte på en frisk opsøgte kvartetten i 1990 - som David Bowie og Iggy Pop før dem - det legendariske Hansa-studie i Berlin. Med vingesuset fra Berlin-murens fald i øregangene påbegyndte U2 den turbulente indspilningsproces, der ikke blot mundede ud i mesterværket ’Achtung Baby’, men førte til en gennemgribende transformation af bandets udtryk. ’From the Sky Down’ indeholder enestående arkivmateriale og åbenhjertige interview - ikke alene med de fire hovedpersoner, men også med producerne Brian Eno og Daniel Lanois.

Billetsalg til U2 Late Night

Davis Guggenheim har tidligere bevist, at han formår at få musik og billeder til at gå op i en betagende højere enhed med ’It Might Get Loud’, der bl.a. havde The Edge som guide i sit forsøg på at indkredse guitarens væsen. Med udgangspunkt i den højspændte fase under tilblivelsen af ’Achtung Baby’, leverer Guggenheim med ’From the Sky Down’ den forbløffende beretning om, hvordan en af vor tids største rockgrupper kunne være imploderet, men i stedet endte med at triumfere - og stadig lever i bedste velgående nu to årtier senere.

Billetter til U2 Late Night koster 75 kr. og kan bestilles fra ... Efter visningen af 'From the Sky Down' er Asta Bar åben - første drink er gratis og U2-inspirerede toner vil flyde fra anlægget.

Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling , 3374 3412 (mandag lukket)