De glemte soldater: 'Ærens dage' - film og foredrag

FORSONING. Den 24. november kl. 19.00 vil Trine Bech Hansen introducere den Cannes-belønnede krigs- og storfilm 'Ærens dage', der byggede bro med 50 års forsinkelse.

Det fransk/algierske krigsepos 'Ærens dage' ('Indigènes') beretter om nogle af de mange muslimske nordafrikanere, der meldte sig under tricoloren i 2. verdenskrig for at kæmpe for Frankrig – et geografisk fjernt fædreland, som end ikke ville anerkende dem.

Filmen, som skabte debat

Den 24. november kl. 19.00 vil cand.mag. i filmvidenskab og historie Trine Bech Hansen fortælle om, hvordan en medrivende og prisbelønnet film havde held med at rejse den debat, som interesseorganisationer forgæves havde forsøgt at få på dagsordenen gennem over 50 år. Nemlig om den stedmoderlige behandling, ikke-vestlige soldater fik under og efter krigen i Frankrig.

Et spørgsmål om ære

Udover den national-politiske dimension stiller Rachid Boucharebs barske og spektakulære krigsskildring spørgsmålstegn ved, hvad der driver mennesket i kamp. Filmen skaber et portræt af fire kammerater i krig, som på trods af religiøs intolerance i egne rækker og trods slørede skel mellem godt og ondt må kæmpe for 'ære' og 'frihed'.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Studentermenigheden v/Stefan Lamhauge Hansen.

Tid: Torsdag den 24. november kl. 19:00 (m. intro)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412