Disney Greatest – udødelige tegnefilmsklassikere

TEGNEGULD. Vanen tro byder Cinemateket i december på klassikere fra tegnefilmens bedstefar Walt Disney.

Siden 1920'erne har navnet Walt Disney været synonymt med fantasifulde tegnefilm, swingende musikalitet og et væld af kreative, nyskabende påfund. Vi viser både gamle klassikere samt senere perler fra 90’erne.

I 1937 skabte Disney den banebrydende farvefilm 'Snehvide og de syv dværge', der blev en overvældende publikums- og kritikersucces. Af de andre tidlige film viser vi desuden ’Pinocchio’, ’Dumbo’ og 'Askepot', der på hver deres måder menneskeliggør døde genstande og giver naturens myldrende liv menneskelige træk.

Vi sætter desuden fokus på en anden Disney-guldalder, nemlig 1990'erne. I 1989 fik Disneystudierne et solidt comeback med 'Den lille havfrue', der blev startskuddet til en ny glansperiode for håndtegnede musicalfilm med romantik, humor, action og hit-sange.

I løbet af 1990'erne producerede Disney en række moderne klassikere, herunder 'Skønheden og udyret' og 'Løvernes konge', som ikke bliver mindre klassiske af, at denne periode blev den sidste storhedstid for 'den ægte tegnefilm' – inden computerne tog over. Sammen med de tre nævnte film, viser vi også den Oscar-belønnede ’Pocahontas’.

Alle spillefilmene er med dansk tale. Tid: Fra onsdag den 4. december til søndag den 29. december
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12