'Dræb ikke en sangfugl' med oplæg og introduktion

LAW AND FILM. Cinemateket inviterer onsdag den 21. oktober til en særlig visning af filmudgaven af Harper Lee's debutroman og elskede klassiker 'Dræb ikke en sangfugl'. Filmen vises nemlig i samarbejde med Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet og introduceres af adjunkt Russell Dees.

Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med, såsom konflikt mellem lov og moral eller hvad retfærdighed er. I de kommende programmer præsenterer Cinemateket i samarbejde med Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet en række film, som lægger op til diskussioner omkring netop ret og retfærdighed.

Vi lægger ud med Robert Mulligans filmatisering af Harper Lees romanklassiker 'Dræb ikke en sangfugl' ('To Kill a Mockingbird', 1962) onsdag den 21. oktober kl. 18.30. En film der rejser grundlæggende spørgsmål omkring racerelationer, social retfærdighed og juridisk etik - og en bog der stadig er at finde på bestsellerlisten.

Rækken af 'Law and film'-visninger indledes af retshistoriker og professor Ditlev Tamm, og 'Dræb ikke en sangfugl' bliver introduceret (på engelsk) af adjunkt Russell Dees. 

In the Deep South

'Dræb ikke en sangfugl' indgår desuden i serien 'In the Deep South' - Cinematekets close-up på de mytiske amerikanske Sydstater og deres familiehemmeligheder, skjulte drifter, kulsorte humor, makabre vold og utilregnelige udstødte excentrikere, fanatiske charlatan-præster og smukke kvinder, som sørger over tabt kærlighed. Serien vises frem til 27. november og rummer blandt andet perler som John Hustons 'Ondt blod', Don Siegels 'Een mand, syv kvinder' og Robert Duvalls 'Apostelen'.

Tid: Onsdag den 21. oktober kl. 18.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og tlf. 3374 3412