'An Ecology of Mind' - film og debat om Gregory Bateson

MØNSTERBRYDER. "En af de mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede." Dokumentaren 'An Ecology of Mind' er et portræt af antropolog og systemteoretiker Gregory Bateson. Filmen er instrueret af Gregorys datter Nora, der efter visningen fredag den 8. juni vil diskutere farens ideer med publikum.

"De største problemer i verden er resultatet af, hvor forskelligt naturen fungerer i forhold til måden, vi tænker på." - Gregory Bateson.

Mønsterbryder satte verden i system

Nora Batesons film 'An Ecology of Mind' er et gribende portræt af den anerkendte antropolog, filosof, forfatter, naturalist, systemteoretiker og filminstruktør Gregory Bateson. Nora Bateson er Gregorys yngste barn.

Gregory Bateson studerede komplekse sammenhænge mellem systemerne, vi lever i. Hans teorier "The double bind" og "The patterns which connects" influerer stadig discipliner som psykiatri, byplanlægning og økologi og trækker bemærkelsesværdige tråde mellem højaktuelle problemstillinger som drivhusgasser, fedmeepidemi og jordforurening.

"En uvurderlig souvenir"

Den amerikanske fysiker og leder af Center for Ecoliteracy i Berkeley, Fritjof Capra, siger om filmen: "For at opleve essensen af Batesons budskab, har vi brug for at opleve det direkte. Det er grunden til, at Noras filmprojekt er så vigtigt. En uvurderlig souvenir fra en af de største tænkere i vores tid."

Mød instruktøren

Filmen indeholder sjældne optagelser fra 1930'ernes Bali og New Guinea, foruden klip fra foredrag og interviews. Med 'An Ecology of Mind' håber Nora Bateson at inspirere publikum til at se deres liv i en ny, stor sammenhæng. Efter filmen vil hun diskutere farens ideer og tage imod spørgsmål fra publikum.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Jon Bertelsen og EnlightenNext.

Tid: Fredag den 8. juni kl. 16.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412