Ed Thigpen – en rytmisk legende

Så er der jazz i Søndagsmatinéen. Jazz-trommeslageren Ed Thigpen er portrætteret i en fin dokumentarfilm, som får premiere den 8. november i Cinemateket.

Ed Thigpen er en af jazzens store nulevende legender. Han blev optaget i perkussionens Hall of Fame i 2002, og han har haft en glorværdig karriere i selskab med nogle af de helt store drenge.

Opvokset i St. Louis og Los Angeles var han tidligt i samarbejde med bl.a. Dinah Washington og Bud Powell. Han har medvirket på ikke mindre end 900 albums, bl.a. med sine to bands Ed Thigpen Trio og Ed Thigpen Scantet, og han er kendt for sit samarbejde med Oscar Peterson, Ray Brown, Herbie Hancock og Ella Fitzgerald.

Afslappet swing

Ed Thigpen er sjældent frontfiguren på albums, men når han står frem er man garanteret en opløftende oplevelse. I anmeldelsen af 'Ed Thigpen Scantet #1' hedder det fra anmelderen Bill Milkowsk fra 'Jazztimes'.

”Med sin typisk afslappede, men stadig insisterende swingende stil, får Thigpen alting til at føles helt rigtigt. Lad vær med at misse denne trommesættets mester.” 

I selskab med Thigpen

Ed Thigpen er omdrejningspunktet i den amerikanske instruktør Don McGlynns film ’Ed Thigpen: Master of Time, Rhythm and Taste’. McGlynn skaber et multifacetteret portræt af den store Ed Thigpen – både som en musiker, der hele tiden er på jagt efter nye udtryksformer, og som underviser og kristen familiefar.

Filmen vises den 8. november kl. 14.00. Ed Thigpen er en travl herre på den internationale scene, men vi håber på, at Ed Thigpen vil være til stede ved visningen.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.