En aften med Joan Crawford – smykkeudstilling, boglancering og filmklassiker med introduktion

Den 25. november kan du få en rundvisning i smykkeudstillingen inspireret af Joan Crawford, deltage i lanceringen af en ny bog om stjernen og opleve hende i ’Daisy Kenyon’ efterfulgt af en kenders ord, nemlig den amerikanske forfatter Donald Spoto.

Bogen og smykkerne

 
Joan Crawford var den ultimative stjerne. I november kan du nyde hende fortolket i moderne smykkekunst. Smykkedesignerne Louise Billgren og Christina Bizzaro har ladet sig inspirere af divaens glamourøse aura og skabt udstillingen 'Joan Crawford - With love from BILLGREN & BIZZARRO', hvor du bl.a. kan opleve smækkys i guld og øreringe, der hvisker elektroniske søde ord. Der er rundvisning i udstillingen torsdag den 25. november kl. 17.00.

Den amerikanske forfatter og Crawford-specialist, Donald Spoto, står bag den nye biografi om divaen “Possessed: the Life of Joan Crawford”. Der er lancering af bogen i Cinematekets Film- og Boghandel kl. 18.00.

Daisy Kenyon med introduktion

Kl. 19.00 viser vi klassikeren ’Daisy Kenyon’, instrueret af Otto Preminger. Joan Crawford spiller reklametegneren, som indser at hendes forhold til den gifte advokat (Dana Andrews) er håbløst. Hun gifter sig derfor med den rare skibsarkitekt (Henry Fonda) - blot for at opdage, at advokaten ikke er så let at slippe af med. En stærk kvinde mellem to vege mænd.

Otto Premingers film har en forfinet stilfornemmelse og en betydelig psykologisk indsigt: et kriminal-melodrama i den absolut bedste ende. ’Daisy Kenyon’ fik mærkelig nok aldrig dansk biografpremiere.

Filmen vises med velkomst og præsentation (ved Claus Kjær) af Donald Spoto samt en kort introduktion til 'Daisy Kenyon'.
Efter visningen fortæller Donald Spoto om filmen og Joan Crawford.