En aften med Ole Roos – instruktørsamtale og 'Forræderne' med forfilm

OLE ROOS I SAMTALE. Torsdag den 14. januar kan du møde filminstruktøren Ole Roos til en snak om hans markante film og lange karriere. Cinemateket præsenterer Ole Roos' nuancerede blik på besættelsestiden, 'Forræderne' samt hans nyeste kortfilm, et portræt af instruktørkollegaen Theodor Christensen.

Ole Roos var forud for sin tid med sin skildring af danskernes roller i krigen i 'Forræderne' (1983). Den oversete perle kan opleves på stort lærred torsdag den 14. januar i Cinemateket i selskab med instruktøren, der vil fortælle om både den film og andre aspekter af karrieren – inklusive hans nyeste kortfilm om vennen og mentoren Theodor Christensen.

Ole Roos startede som kortfilminstruktør og fik sin spillefilmdebut med ’Kys til højre og venstre’ (1969). Han udsendte senere blandt andet ’Hærværk’ (1977) – med Klaus Rifbjerg som medforfatter på manuskriptet – og sidenhen ’Forræderne’ (1983) m.fl.

Ved arrangementet 'En aften med Ole Roos' fortæller instruktøren om aftenens film og om sin karriere i samtale med programredaktør Jesper Andersen. Efterfølgende serverer Cinemateket et glas vin i Asta Bar.

'Forræderne' og ny film om Theodor Christensen

Januar 1945. Krigen nærmer sig sin afslutning. Et par unge soldater i den nazistiske militærenhed Frikorps Danmark skyder to officerer og stikker af fra korpsets kaserne. Gennem et forfrossent landskab forsøger de at nå hjem til deres familier, men både tyske soldater og danske modstandsfolk er i hælene på dem. ’Forræderne’ er frit baseret på romanen ’Kridtstregen’ af Erik Aalbæk Jensen.

Som forfilm viser Cinemateket Ole Roos’ nyeste film ’Theodor in Memoriam’ - et poetisk og kærligt portræt af vennen Theodor Christensen. Ole Roos arbejdede fra starten af 1960’erne tæt sammen med Theodor Christensen. Først som instruktørassistent, dernæst som selvstændig klipper og som medinstruktør.

Tid: Torsdag den 14. januar kl. 19.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400


Forraederne