Erotisk ferieflugt - SønDok om 70’ernes chartereventyr

Søndag den 5. december kan du lægge et vinterramt Danmark bag dig og tage på en filmisk pakkerejse til hvide sandstrande med farverige drinks og ægte, uforfalsket charterstemning. Månedens SønDok går helt tæt på den første charterturisme i 70’ernes Grækenland, og alt hvad det indebærer af kulturmøder og uforpligtende ferieflirter.

Grækenland i 1970’erne. Traditionelle familiemønstre og ikke mindst et tidligere diktaturregime kaster stadig lange skygger over et skrøbeligt demokrati. Kontrasten findes på de græske ferieøer, hvor charterturisterne er begyndt at strømme til. Og her står den på sol, strand og kamakier – græske mænd, der tilbyder erotisk ferieflugt til nordiske kvinder. Se 'Colossi of Love' i SønDok-biografen søndag den 5. december kl. 14.30.

Opløst diktatur og jagten på den perfekte ferie

I filmen fortæller en række kamakier og feriegæster om deres egne, ofte lattervækkende oplevelser med charterturismens herligheder i 70’erne. Bevæbnet med få gloser fremmedsprog, åbne skjorter og skinnende guldkæder søgte de græske mænd efter fristeder i et traditionsbundet land.

Mød instruktøren

Filmens instruktør, Nikkos Mistriotis, giver et indblik i en periode, præget af uskyld og fri kærlighed samt mødet mellem et land mærket af det nyligt opløste diktatur og turister på udkig efter den perfekte ferie. Nikkos Mistriotis vil svare på spørgsmål og fortælle om arbejdet med 'Colossi of Love'.

Billetter: 25 kr.