Et karakterstudie i rock n' roll – ny film om Levon Helm fra The Band m. instruktørbesøg

Den tidligere forsanger for The Band, Levon Helm, er i sit livs efterår, men har formået at kæmpe sig tilbage i det musikalske spotlight efter 25 år i skyggen. Han har klaret sig gennem både økonomisk bankerot og halskræft. Se det sjældent intime og livsbekræftende portræt af legenden med en lille forfilm film om Fleet Foxes torsdag den 11. november.

Hedengangne The Bands legendariske forsanger Levon Helm har overlevet sex, drugs & rock n' roll, økonomisk bankerot, tabet af bandkammeraterne Richard Manuel og Rick Danko og tillige en sej kamp mod halskræft, der sikkert ikke er blevet lettere af den 70-årige rocksangers trang til at ryge sig en spliff eller tre i ny og næ.

I 2008 kæmpede han sig ud af skyggen og indspillede sit første album i 25 år, der blev belønnet med en Grammy - og nu også med en film. Oplev 'Ain't in It for My Health: A Film About Levon Helm' under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX torsdag den 11. november kl. 21.45.

Intimt og rørende portræt

Tre år har det taget den unge instruktør Jacob Hatley at lave sit paradoksalt livsbekræftende karakterstudie af en mand i livskrise. Undervejs slap pengene op, og filmholdet fik lov at flytte ind hos den aldrende rocksanger, for at spare udgifterne til en lejlighed i Helms hjemby Woodstock. Resultatet er et sjældent intimt og rørende portræt.

Filmens instruktør, Jacob Hatley, introducerer filmen og besvarer spørgsmål fra publikum. Som forfilm viser vi en smuk sort-hvid tourfilm (15 min.) med Robin Pecnold fra Helms moderne arvinger Fleet Foxes.

Entré 70 kr. / 40 kr. (festivalpris)

Efter filmen er der sprøde plader på rejsegrammofonen i Bsta Bar og iskolde øl i baren, der venter på at blive drukket.