Femstjernede seriemordere på campingferie

MÅNEDENS FILM er en original, sorthumoristisk, anorak-klædt seriemorderfortælling om to camping-turisters uforglemmelige sightseeing-tur i Yorkshire. Se 'Sightseers' i Cinemateket 15.-25. august. ★★★★★ (”En ren fryd", Filmland).

'Sightseers' er helt sin egen, en original, charmerende, galgenhumoristisk seriemorderfilm, der meget nemt kunne gå hen at få vaskeægte kultstatus. CPH PIX og Cinemateket viser Ben Wheatleys festivalhit fra i dag og ti dage frem. Træk vejret dybt og spænd lattermusklerne; der er tale om en krimikomedie, som spiller på både morsomme, snu, foruroligende, larmende og kuldegysende strenge. Mød Yorkshires Bonnie & Clyde – seriemordere på campingferie.

De danske anmeldere skriver:

★★★★★ ”En grotesk historie om den britiske arbejderklasses svar på Bonnie og Clyde, der myrder sig gennem det engelske hjerteland. Det er til tider nærmest usmageligt, men konstant overraskende og underholdende. Man ville helst ikke møde Chris og Tina på en mørk landevej – men i biografmørket er de førsteklasses selskab!” (Louise Kidde Sauntved, Berlingske)

★★★★★ ”En ren fryd med sin naturlige kombination af kulsort humor, splat og engelsk socialrealisme.” (Per Juul Carlsen, Filmland)

★★★★★ ”Hurra for britisk film og hurra for Ben Wheatley!” (Nadia Parbo, Filmz)

★★★★★ ”Det er sjældent med en film, der både har fundet sin helt egen, hybride form og udfolder den så lydefrit og autoritativt.” (Lars Bukdahl, Ekko)

”En grumt underholdende rejse” (Eva Novrup Redvall, Information)

”For anglofile campister er filmen et fund.” (Bo Green Jensen, Weekendavisen)

Og i den internatioanle presse kan man bl.a. læse:

”Morsom, foruroligende, snu og skarp - en larmende morderisk krimikomedie” (Los Angeles Times)

”Sjov som ind i helvede” (Empire)

”Se den for alt i verden” (Evening Standard)

Tid: 15.-25. august.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.