Filmfotografier i fuldt flor

Parkmuseerne åbner i marts en stribe udstillinger med det overordnede tema ‘Blomster’. I Filmhusets forhal kan du fra den 20. marts se en buket af filmstills med blomster i centrum. Gratis entré.

Normalt foregår det med bomuldshandsker på hænderne, når man i Filmhusets Billed- og Plakatarkiv forsigtigt kan få lov at bladre i en af verdens største samlinger af stills (filmfotografier). Men i forbindelse med lanceringen af Parkmuseerne (kunstinstitutionerne rundt om Kongens Have) og deres første fælles temaudstilling, åbnes dele af samlingen nu op for publikum på en helt ny måde.

Filmhuset har udvalgt en række arkiv-stills og blæst dem op i stort format. Fælles for dem alle er, at blomster indgår som et væsentligt element - ironisk, metaforisk eller ganske enkelt æstetisk.

’Filmstills har ikke været udstillet på dansk grund siden 2006,’ siger leder af Billed- og Plakatarkivet Madeleine Schlawitz. ’Vi er i Filmhuset kendt for vores ikoniske Dreyer, Asta Nielsen og von Trier-stills, men med denne udstilling vil vi gerne vise en anden side af arkivet frem. Temaet peger i retning af lys, lyst og farver, hvilket også passer godt til årstiden.’

Udstillingens billeder bruger alle blomster ikonografisk, og kan forhåbentlig kan bringe favoriterindringerne frem hos publikum. Nyd stills i stort format fra ’American Beauty’, ’Big Fish’, ’Barry Lyndon’, ’Tegnerens kontrakt’ for blot at nævne nogle stykker. Der er noget for både florister og filmelskere.

En måned i blomsternes tegn
Formiddagsbiografen Bio 12:30 tager i marts forskud på blomstertemaet med fire film, der alle indgår i still-fotoudstillingen. Se blandt andet ’American Beauty’ og Zhang Yimou’s ’Den forbudte by’. Læs mere her.

Du kan også få trænet lattermusklerne, når Funny Bones-biffen blænder op for Roger Cormans sort-humoristiske kultfilm ‘Gys i blomsterbutikken’ (1960) ved en særvisning tirsdag den 25. marts kl. 19.00.

Endelig er der også blomster på programmet i FILM-X. Tirsdag den 26. marts fra kl. 12 inviterer vi alle børn og deres voksne til at bidrage til en fælles ‘Blomster-forårsfilm’. Arrangementet er gratis og efter ‘først til mølle’-princippet. Læs mere her.

Tid: Fra 20. marts.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.