Filmiske identitetsundersøgelser på det store lærred

FILMPORTRÆT. LGBT-festivalen MIX Copenhagen viser en lang række dybdegående dokumentarfilm. Blandt andet den gribende ’I Am Divine’, der går bag facaden på ”the filthiest person alive”.

I den nærgående dokumentar ’I Am Divine’ kommer vi bag om Harris Glenn Milsteads flamboyante maske. Filmen fortæller nemlig historien om Divine, den mest outrerede og beskidte drag-personlighed i historien og hendes rejse fra det konservative Maryland til voluminøs queer-dronning af Los Angeles og New York.

John Waters, Divines mor og et utal af venner og kollegaer fortæller om den følsomme mand bag drag-provokatøren og udviklingen fra de første eksperimenterende film til gennembruddet ’Hairspray’ med Ricki Lake. Vi viser ’I Am Divine’ søndag 6. oktober kl. 21.30 og søndag 13. oktober 14.15.

MIX byder på et bredt og nuanceret program, der rummer mange andre dokumentarportrætter. Fra den personlige 'Self-made Man’, hvor vi får lov at møde den transkønnede Tony, der arbejder med transkønnede børn til den slagkraftige ’Mr. Angel’, der tegner omridset af aktivisten og pornostjernen Buck Angel. En aktivist, hvis livshistorie ofte har været op ad bakke, men som samtidig viser den inspirerende kamp for ikke at skamme sig over, hvem man er.

Der er altså rig mulighed for at finde sine egne veje ind i MIXs store dokumentarfilmsprogram.

Tid: Fredag 4. oktober til søndag 13. oktober.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12